MENÜ

SHELL HELIX TALİHLİLERİ DERBİYİ YORUMLADI

Shell Helix Motor Yağları sponsorluğunda düzenlenen yarışma sonunda Galatasaray- Beşiktaş derbisi için bilet kazanan okurlarımız, 90 dakikayı yorumladı.

SHELL HELIX TALİHLİLERİ DERBİYİ YORUMLADI

Sosyal medya hesaplarından #shellhelix etiketiyle takımlarına olan tutkuları ve yola çıkış hikayelerini paylaşan okurlarımız arasından Fanatik yazı işlerinin seçtiği 11 şanslı kişi derbiyi yerinde analiz etti.

SHELL HELIX TALİHLİLERİ DERBİYİ YORUMLADI



Gökhan Cimitoğlu

50.000 kişi önünde oynanan ve sonucu herkes tarafından merak edilen bu büyük derbi eminim ki herkese keyif verdi ve sonuç olarak Galatasaray dik yürüyüşüne devam etti. Galatasaray gerçekten çok istedi, maçı ve baştan sona hak etti. Nagatomo Maicon ve Rodrigues öne çıkan oyunculardı mücadaleleri ile. Galatasaray sonuç olarak bugün ‘ŞAMPİ̇...’ benim dedi...

SHELL HELIX TALİHLİLERİ DERBİYİ YORUMLADI



Doğukan Bozacı

Öncelikle bize böylesine deneyimi yaşatan Fanatik ve Shell ailesine sonsuz teşekkürümü sunuyorum . Maça gelecek olursak 1. dakikadan itibaren taraftarıyla beraber sazı eline alan bir Galatasaray takımı vardı . Nitekim baskılı oyunuyla golü buldu. Konsantrasyonumuzu 90 dakikaya yayarak haklı bir galibiyet aldık.Besiktaş adına da kırılma anları vardı tabiki ancak değerlendiremedi ve yoluna 3 puan ekleyerek devam etti. Terim’le beraber derbi ruhu tekrardan canlandı.

SHELL HELIX TALİHLİLERİ DERBİYİ YORUMLADI



Birkan Çölükoğlu

Maç öncesinde beklendiği gibi Galatasaray kendi saha ve seyirci desteğiyle baskılı bir oyunla başladı ve bunun meyvesini Fernando ile aldı. 2. yarıya da Beşiktaş atak başladı fakat hem Muslera'yı geçemediler hem de kendi beceriksizliklerinin kurbanı oldular. Rodrigues'in golünden sonra Galatasaray iyice rahatladı ve bir çok pozisyondan yararlanamasa da haftanın, belki de sezonun en önemli maçlarından birini kayıpsız atlattı, rakiplerine de gözdağı vermiş oldu.

SHELL HELIX TALİHLİLERİ DERBİYİ YORUMLADI



Ali Sedefoğlu

50 bin Galatasaraylı Beşiktaş’ı müthiş tezahürat ve sağır edici ıslıklarıyla etkilemeyi başardı, gerisini de futbolcular yaptı. Çok net pozisyonlar Gomis tarafından cömertçe harcanmasa 4-5 olacak bir maç 2-0 bitti. Şampiyonluk yolundaki rakibini 4.’lüğe iterek büyük avantajı da yakaladı. Bundan sonra her şey Galatasaray’ın elinde.

SHELL HELIX TALİHLİLERİ DERBİYİ YORUMLADI



Eren Yuvalı

-Nerede kalmıştık? –Burada kalmıştık… Galatasaray iç sahada gerçekten başka bir futbol oynuyor. Galatasaray'ı yenebilecek tek takım Beşiktaş olarak gösteriliyordu.Ama Galatasaray o öve öve bitirilemeyen Beşiktaş'ı 2-0 gibi net bir skorla geçti ,daha da farklı olabilirdi. Fatih Terim farkını bir kez daha gördük. Derbi kazanamayan Galatasaray üst üste büyük maçları net oyunlarla ve skorlarla kazandı. Terim’i kenarda görmek bile taraftarı mutlu ediyor. Şampiyonluğa 270 dakika kaldı.Artık bu saatten sonra bir kabusa dönüşen deplasman fobisini falan unutup 3'te 3 yapıp şampiyon olmalıyız ve olacağız…

SHELL HELIX TALİHLİLERİ DERBİYİ YORUMLADI



Emirhan Bozkurt

Maça hızlı başlayan kazanmaktan başka bir oyun bilmeyen bir Galatasaray vardı. Ve yine bildiği oyunu oynayıp taraftarıyla birlikte savaşıp maçı aldı. Ayrı bir parantez açmak istediğim oyuncu ise uçan Japonyalı Nagatomo.. Oynadığı futbolla göz doldurup boş biri olmadığını göstermiş oldu. Tabi bu oyunda Mariano’nun sakatlığıyla oyuna giren Linnes’in mükemmele yakın performansını da es geçmemek gerek. Beşiktas’ta ise durum istenilen gibi değildi, Donk’un Talisca’yı futbola küstürmesiyle skor üretmekte zorlandı.

SHELL HELIX TALİHLİLERİ DERBİYİ YORUMLADI



Ahmet Özen

Hırs, mücadele, özgüven... Maçın başlama düdüğü ile birlikte Galatasaray böyle başladı maça. Fatih Terim'le derbiye çıkmanın ne kadar farklı olduğu ilk anlardan itibaren belli oldu. Beşiktaş'ın etkili pas oyunundan eser yoktu. Daha doğrusu pas oyununu yaptırmıyorlardı. Golün erken gelmesi Galatasaray'ı rahatlattı. Beşiktaş'ın etkisiz oyununa rağmen Negredo ve Babel o pozisyonları değerlendirse maç çok daha farklı devam edecekti. İkinci yarı Beşiktaş biraz daha ümitli oyuna başladı. Galatasaray baskılı oyunu devam ettirerek Gomis’in çabasıyla penaltıyı aldı. Kırmızı karta gelince gol olmamasına rağmen Galatasaray'ı rahatlattı. Geleceği çok belli olan ikinci gol de gelince maç tamamen Galatasaray lehine devam etti. Ama bu maçta en büyük etken taraftarın verdiği destekti. Galatasaray bu coşkuyla şampiyonluğa en yakın takım oldu.

SHELL HELIX TALİHLİLERİ DERBİYİ YORUMLADI



Aykut Demir

Galatasaray büyük takımdır. Arkasına rüzgarı aldığında bu maçları asla kaybetmez. Karşısına Real Madrid geldiğinde de kaybetmedi, namağlup Arsenal geldiğinde de... Şampiyonluk, Galatasaray’ın hakkıydı. Bu maçta da Beşiktaş’ın kaybetme ihtimali çok yüksekti ve öyle de oldu. Ama ben bu kadar yüksek tempoyu hiç beklemiyordum. Birde Tosic kırmızı kart gördükten sonra ilk defa Beşiktaş 10 kişi kaldığı bir maçta top oynamaya devam etti. Bir ara 11e 11 gibiydi, son 7-8 dakika tempoda bir düşüş yaşandığı söylenebilir. Her şeyi bir kenara bırakalım; Ben Galatasarayımız’ı tüm kalbimle tebrik ediyorum. Bu yıl şampiyonluğa inanan, bir şampiyon gibi oynayan tek takım Galatasaray’dı. Bu saatten sonra hata yapacağını pek zannetmiyorum.

SHELL HELIX TALİHLİLERİ DERBİYİ YORUMLADI



Uğur Oruç

Fanatik ve Shell ailesine böyle güzel bir organizasyon yaptıkları için teşekkürlerimi iletiyorum. Maç öncesi yemek organizasyonu tam bir aile ortamı gibiydi. Maça gelirsek tam da Galatasaray’ın istediği gibi bir oyun gerçekleşti. Ancak ilk yarıda Negrodo ikinci yarıda Babel’in şutları gol olsaydı işin rengi siyah beyaza dönebilirdi. Kalesinde devleşen Muslera ve Mariano’nun yerine giren büyük profesyonel oyuncu Linnes maçın yıldızları arasındaydı. Bu arada Rodrigues‘in biraz daha oyun aklına ihtiyacı olduğu gerçek. Son olarak taraftar ise; anlatmaya gerek yok; inanmış binler, yüzbinler milyonlar mükemmel. #hedef21 #şampiyonlukyakınmeşaleleriyakın #Galatasaray #fanatik #shellix

SHELL HELIX TALİHLİLERİ DERBİYİ YORUMLADI



Erhan Güler

Bu sene Galatasaray için iki başkan ve iki hoca değişikliği ile son derece zor bir sene oldu. Yıl boyunca yaşanan zorluklara rağmen, Galatasaray taraftarı, takımına desteğini maksimum oranda devam ettirdi. Şampiyonluk için son derece büyük önem taşıyan bu maçta, en az sahada ter döken oyuncular kadar taraftarların da maçı kazanmak için büyük önem taşıdığı bir gerçekti. Ben de bu ambiansta bulunduğum için çok şanslıydım. Fanatik ailesine ve Shell’e, bizlere yaşatmış oldukları bu harika deneyim için çok teşekkür ederim.

SHELL HELIX TALİHLİLERİ DERBİYİ YORUMLADI



Ümit Okan Karataş

Galibiyetin hiç kuşkusuz en büyük faktörü Sami Yen atmosferi. Aslan aynı oyun düzeni ile sahadaydı. Uzun suredir kadro istikrarı da var. Rakip Beşiktaş’ın pas oyununu bozmak gerekiyordu ve kanat oyuncularını oyuna sokmamak gerekiyordu. Pres ile bunu başardılar. Galatasaray bekleri de seviyelerinin üstüne çıkınca Beşiktaş kanatları da işlevsizleşti. Ve goller de bek asistleri ile geldi. Kadronuz ne kadar iyi olursa olsun başarının anahtarı inanmak ve mücadele etmektir. Aslan’ın yaptığı en güzel şey de budur zaten. Bazı oyuncular yetersizliğini mücadelesi ile kapattı. Sonuçta daha fazla inanan ve hak eden kazandı. Galatasaray bu inanç ile şampiyonluğa yürüyecektir. İmparator olmak da Galatasaray olmak da kolay değil!

Haberin Devamı
YORUM YAZ