MENÜ

Şeytanın aklına gelmez!

İtalyan atlet Liccardi, yapay penis kullanarak doping testine müdahale ettiği gerekçesiyle 3 yıl men cezası aldı.

Şeytanın aklına gelmez!

Geçtiğimiz Eylül ayında Bari'ye bağlı Molfetta kentinde gerçekleştirilen 10 kilometrelik bir maratonun ardından yapılan doping testinde, idrar örneği verirken, içi temiz idrar dolu bir yapay penis kullandığı tespit edilen uzun mesafe engelli koşucusu Devis Licciardi, 3 yıl ceza aldı.

İtalya Milli Olimpiyat Komitesi'nin (CONİ) resmi internet sitesinden yapılan duyuruda, Liccardi'ye Dünya Dopingle Mücadele Kodu 2'nci maddesi 5'inci fıkrasında yeralan "Doping kontrolünün her hangi bir kısmını değiştirmek ya da değiştirmeye kalkışmak" ile 10'ncu maddenin 6'ncı fıkrasında belirtilen, "Bazı geçerli birden fazla kural ihlali" nedeniyle ceza verildiği ifade edildi. Hakkında soruşturma başlatılmasıyla birlikte formasıyla koştuğu Hava Kuvvetleri takımından ayrılmak zorunda kalan atlet Liccardi, cezayla birlikte 25 Eylül 2016 gününe kadar da pistlerden uzak kalacak.

İtalya'da Milli Olimpiyat Komitesi'ne bağlı görev yapan Ulusal Dopingle Mücadele 1'nci Mahkemesi tarafından verilen karar uyarınca, aynı zamanda Liccardi'nin antrönörü olan kız arkadaşı Sara Malpetti de 3 yı 6 ay ceza aldı. Sara Malpetti'nin cezası 4 Haziran 2017'de sona erecek.

Eda BERKBAYRAK, Milano-DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ