MENÜ

Seydikemer Süper Enduro Yarışı yapıldı

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde gerçekleştirilen etkinliğe 44 sporcu katıldı.

Seydikemer Süper Enduro Yarışı yapıldı

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde düzenlenen Seydikemer Süper Enduro Yarışı, 7 ilden 44 motosikletçinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Seydikemer Belediyesi ile Fethiye Orman Spor Kulübü işbirliğinde organize edilen yarışlarda 44 sporcu, Seki Mahallesi Zümrüt Çayırı’nda oluşturulan yaklaşık bin 150 metrelik parkurda, toprak tepelerin, kütüklerin, kamyon lastiklerinin, odun parçalarının üzerinden ve kayalıkların arasından geçti.

Zorlu parkurda bazı sporcular zaman zaman güç anlar yaşarken, bazıları da düştü. Düşen sporculara çevredeki görevliler yardım etti.

Yarışta, "Hobi 1" kategorisinde Mehmet Kırbaç, "Hobi 2" kategorisinde Serkan Özcan, "Usta" kategorisinde Çağatay Şirin, "Veteran" kategorisinde Necmi Kozlu, "Prestij ve GP" kategorisinde ise Emre Coşar birinci oldu.

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, yarışın Seki yaylasında ilk kez yapıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Talep doğrultusunda bu gibi etkinlikleri ilçede gerçekleştireceklerini belirten Otgöz, "Çok güzel yarış oldu. Önümüzdeki yıllarda Türkiye Motosiklet Federasyonunun takvimindeki yarışların da ilçemizde yapılmasını istiyoruz. Katılımın ileriki yıllarda daha fazla olacağını düşünüyoruz." diye konuştu.

Enduronun zor bir spor dalı olduğunu dile getiren Otgöz, katılan herkesi tebrik etti.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Özdemir ise bölge turizmine katkı sağlamak amacıyla etkinliğin gerçekleştirildiğini, ilginin çok güzel olduğunu kaydetti.

Havaların sıcak olması nedeniyle Fethiye ve çoğu yerde yarış yapmanın zor olduğuna işaret eden Özdemir, "Yarışın yapıldığı alan yüksek olduğu için sporcularımız çok zorlanmadı. Federasyon ve bu spora gönül verenler olarak Türkiye Şampiyonası’nın bir ayağının da Seki’de yapılmasını arzuluyoruz. Umarım 2019 yarış takviminde Seydikemer de yer alır." diye konuştu.

Yarışların ardından düzenlene törenle dereceye girenlere kupaları verildi.

YORUM YAZ