MENÜ

Şevval İlayda Tarhan'dan altın madalya

Güney Kore’de düzenlenen Bütün Dallar Dünya Şampiyonası’nda Şevval İlayda Tarhan, ülkemize çifte gurur yaşattı. Tarhan, Genç Kadınlar 10 Metre Havalı Tabancada hem Türkiye rekoru kırdı hem de altın madalyanın sahibi oldu.

Şevval İlayda Tarhan'dan altın madalya

Amatör sporlarda Türkiye’nin başarıları tüm hızıyla devam ediyor... Atıcılıkta Güney Kore’de düzenlenen Bütün Dallar Dünya Şampiyonası’nda milli sporcumuz Şevval İlayda Tarhan, gençlerde altın madalyanın sahibi olmayı başardı.

Haberin Devamı

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre Changwon kentinde devam eden şampiyonada, 10 metre havalı tabanca genç kızlar kategorisinde yarışan Ankara TOHM sporcusu Şevval İlayda, 68 sporcunun katıldığı sıralama mücadelesinde 570 puanla ilk olarak final etabına çıktı.

İlayda, final etabında da 237.9 puanla hem Türkiye rekorunu kırdı hem de altın madalyanın sahibi olarak ülkemize büyük bir gurur yaşattı.

Bakan Kasapoğlu’ndan tebrik

Bu başarıya ulaştığı için çok mutlu olduğunu vurgulayan genç sporcumuz, “Umarım ileride daha büyük başarılar kazanırım. Beni destekleyen ve arkamda duran herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu da sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Güney Kore’de gerçekleştirilen ISSF Dünya Atıcılık Şampiyonası Genç Kadınlar 10 Metre Havalı Tabanca kategorisinde altın madalyanın sahibi olan milli sporcumuz Şevval İlayda Tarhan’ı yürekten tebrik ediyorum” diye yazdı.

YORUM YAZ