MENÜ

Sevilla - Inter maç sonucu: 3 - 2

UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon belli oldu! Turnuva tarihinin uzak ara en başarılı takım Sevilla, 6.kez yer aldığı finalde yine hata yapmadı ve İtalyan devi Inter'i 3-2 yenip kupayı kazanmayı başardı. Sevilla 2015-16 sezonundan sonra yine UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğuna ulaşmış oldu

Sevilla - Inter maç sonucu: 3 - 2

UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon belli oldu! Turnuva tarihinin uzak ara en başarılı takım Sevilla, 6.kez yer aldığı finalde yine hata yapmadı ve İtalyan devi Inter'i 3-2 yenip kupayı kazanmayı başardı. Sevilla 2015-16 sezonundan sonra yine UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğuna ulaşmış oldu.

Haberin Devamı

Sevilla Teknik Direktörü Julen Lopetegui ise kulüp kariyerinde ilk kez kupa kazanmış oldu. Sezon başında Galatasaray'dan ayrılan Fernando ise 90 dakika sahada kaldı ve bu başarıda önemli bir pay sahibi oldu

Sevilla'nın kazandığı UEFA Avrupa Ligi finalleri

  • 2005-06 Sevilla 4-0 Middlesbrough
  • 2006-07 Sevilla 2-2 (pen) Espanyol
  • 2013-14 Sevilla 0-0 (pen) Benfica
  • 2014-15 Sevilla 3-2 Dnipro
  • 2015-16 Sevilla 3-1 Liverpool
  • 2019-20 Sevilla 3-2 Inter

Maçtan dakikalar

2.dakikada sol kanattan Sevilla serbest vuruş kazandı. Suso ortaladı savunma topu uzaklaştırdı.

PENALTI! 3.dakikada Inter penaltı vuruşu kazandı

GOL! 5.dakikada Lukaku'nun penaltı golüyle Inter 1-0 öne geçti. Lukaku böylece üst üste 11. Avrupa Ligi maçında da gol atmış oldu.

GOL! 12.dakikada Luuk de Jong'un golüyle Sevilla durumu 1-1 yaptı. Navas’ın sağ kanattan ortasına, De Jong’un ileri doğru atlayarak yaptığı kafa vuruşuyla fileleri havalandırıp, skoru eşitledi.

Haberin Devamı

Sevilla - Inter maç sonucu: 3 - 2

GOL! 32.dakikada Luuk de Jong'un golüyle Sevilla durumu 2-1 yaptı. serbest vuruştan gelen topu kafayla uzak direğe gönderen Luuk de Jong takımını öne geçirdi.

GOL! 35.dakikada Godin'in golüyle Inter durumu 2-2 yaptı. Brozovic’in kullandığı serbest vuruşta topa iyi yükselen Godin, kafa vuruşuyla Inter’in soyunma odasına 2-2 eşitlikle gitmesini sağladı.

Sevilla - Inter maç sonucu: 3 - 2

İlk yarı 2-2 berabere sona erdi

Maçtan dakikalar (ikinci yarı)

LUKAKU ATAMADI! Inter, 65. dakikada önemli bir fırsatı kaçırdı. Barella’nın pasıyla defansın arkasına sarkan Lukaku, karşı karşıya pozisyonda kaleci Bounou’yu geçemedi.

GOL! 74.dakikada Diego Carlos'un golüyle Sevilla durumu 3-2 yaptı. kullanılan serbest vuruşta Diego Carlos, Inter savunmasından dönen topu röveşatayla kaleye göndermeye çalıştı. Lukaku’ya çarpan top ağlarla buluştu ve Sevilla öne geçti.

Sevilla - Inter maç sonucu: 3 - 2

82. dakikada Sevilla ceza sahasında yaşanan karambolde top, Alexis Sanchez’in dokonuşuyla kaleye yöneldi ancak Kounde meşin yuvarlağı çizgiden çıkardı.

Mücadeleyi Sevilla 3-2 üstün tamamladı

Stat: Köln

Hakemler: Danny Makkelie, Mario Diks, Hessel Steegstra (Hollanda)

Sevilla: Bounou, Navas, Kounde, Diego Carlos (Dk. 85 Gudelj), Reguilon, Banega, Fernando, Jordan, Suso (Dk. 77 Vazquez), De Jong (Dk. 85 En-Nesyri), Ocampos (Dk. 70 Munir)

Inter: Handanovic, Godin (Dk. 90 Candreva), De Vrij, Bastoni, D’Ambrosio (Dk. 78 Moses), Barella, Brozovic, Gagliardini (Dk. 78 Eriksen), Young, Martinez (Dk. 78 Alexis Sanchez), Lukaku

Haberin Devamı

Goller: Dk. 5 Lukaku (penaltıdan), Dk. 36 Godin (Inter), Dk. 12 ve 33 De Jong, Dk. 74 Diego Carlos (Sevilla)

Sarı kartlar: Dk. 4 Diego Carlos, Dk. 44 Banega (Sevilla), Dk. 41 Barella, Dk. 55 Bastoni, Dk. 73 Gagliardini (Inter)

"Kupa 2"nin kralı Sevilla

Sevilla, kupayı toplamda 6 kez kazanırken 3’er şampiyonluk yaşayan İngiltere’nin Liverpool, İspanya’nın Atletico Madrid, İtalya’nın Juventus ve Inter takımlarının önünde bulunuyor.

Şimdiye dek kupayı kazanan takımlar şöyle:

6 kez: Sevilla (İspanya)

3: Juventus (İtalya), Inter (İtalya), Liverpool (İngiltere), Atletico Madrid (İspanya)

2: Borussia Mönchengladbach (Almanya), Tottenham (İngiltere), Real Madrid (İspanya), Göteborg (İsveç), Parma (İtalya), Feyenoord (Hollanda), Porto (Portekiz)

1: Anderlecht (Belçika), Ajax (Hollanda), Bayer Leverkusen (Almanya), Bayern Münih (Almanya), CSKA Moskova (Rusya), Eintracht Frankfurt (Almanya), Galatasaray (Türkiye), Ipswich Town (İngiltere), Napoli (İtalya), PSV Eindhoven (Hollanda), Schalke 04 (Almanya), Valencia (İspanya), Zenit (Rusya), Shakhtar Donetsk (Ukrayna), Chelsea (İngiltere), Manchester United (İngiltere)

Haberin Devamı

Galatasaray tarihe geçmişti

UEFA Kupası’nı kazanan tek Türk kulübü Galatasaray, bu başarısını 1999-2000 sezonunda gerçekleştirdi.

Kupaya maç kaybetmeden uzanan sarı-kırmızılılar, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’daki finalde, İngiltere’nin Arsenal takımını penaltılar sonucu 4-1 yenerek büyük bir başarıya imza attı.

YORUM YAZ