MENÜ

Serie A'da haftanın görünümü

Zirvede lider Juventus tekledi, AC Milan'ın şampiyonluk ümidi arttı.

Serie A'da haftanın görünümü

İtalya Birinci Futbol Ligi’nin (Serie A) 36. hafta mücadelesi dünkü karşılaşmalarla tamamlanırken, lider Juventus’un puan kaybı yaşadığı haftada, AC Milan aldığı galibiyetle, aradaki puan farkını 1’e indirdi.

Haberin Devamı

Serie A’da sezonun bitimine iki hafta kala şampiyonluk mücadelesi iyice kızışmış durumda. Hafta içinde oynanan 36. hafta maçları öncesi, en yakın takipçisi AC Milan ile arasında 3 puanlık fark bulunan Juventus, küme düşmemeye oynayan Lecce ile sahasında berabere kaldı. Siyah-beyazlı ekip, son dakikalarda gelen Lecce golüne engel olamayınca, aldığı beraberlikle şampiyonluk yolunda önemli bir avantajı kaybetti.

Juventus’un galip gelemediği haftada, AC Milan ise Atalanta’yı sahasında 2-0’lık net bir skorla devirdi ve şampiyonluk ümitlerini arttırdı.

Ligde zirve mücadelesinin yanı sıra, gelecek yıl UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yer alabilmek için Napoli, Udinese, Lazio ve FC İnter arasında mücadele artmış durumda. 4 takım arasında geçen mücadelenin bu haftaki ayağının ardından Lazio’nun aldığı Siena beraberliği, başkent ekibini 3. sıradan biraz daha uzaklaştırdı. Buna karşılık üçüncülük koltuğunu geçen hafta ele geçiren Napoli, bu haftayı 3 puanla kapatarak, "devler ligi" için büyük bir adım atmış oldu.

Haberin Devamı

Ligde 36. hafta maçlarında alınan sonuçlar ve oluşan puan durumu şu şekilde:
Chievo - AS Roma.......: 0 - 0
Napoli-Palermo.........: 2 - 0
Fiorentina - Novara....: 2 - 2
Juventus - Lecce.......: 1 - 1
Cesena - Udinese.......: 0 - 1
AC Milan - Atalanta....: 2 - 0
Catania - Bologna......: 0 - 1
Genoa - Cagliari.......: 2 - 1
Lazio - Siena..........: 1 - 1
Parma - FC Inter.......: 3 - 1

Gol krallığı yarışı
Gol krallığı’ndaki son durum şöyle:


1. Zlatan Ibrahimovic (AC Milan) 26 gol
2. Edinson Cavani (Napoli) 23 gol
3. Antonio Di Natale (Udinese) 21 gol
4. Diego Milito (FC Inter) 20 gol
5. Rodrigo Palacio (Genoa) 19 gol

Serie A’da gelecek hafta
FC İnter ile AC Milan arasında Milano derbisinin oynanacağı ve AC Milan adına şampiyonluk yolunda kritik öneme sahip, 37. haftasının maç programı ise şöyle belirlendi:

5 Mayıs Cumartesi: Lecce-Fiorentina (TSİ 19.00) ve AS Roma-Catania (TSİ 21.45).

6 Mayıs Pazar: Siena-Parma (TSİ 13.30), Atalanta-Lazio (TSİ 16.00), Bologna-Napoli (TSİ 16.00), Cagliari-Juventus (TSİ 16.00), Novara-Cesena (TSİ 16.00), Palemro-Chievo (TSİ 16.00), Udinese-Genoa (TSİ 16.00) ve FC İnter-AC Milan (TSİ 21.45).

Haberin Devamı

AA

YORUM YAZ