MENÜ

Seribaşılardan erken veda

Tokyo'da oynanan Pan Pacific Turnuvası'nda seribaşları bir bir eleniyor.

Seribaşılardan erken veda

Tenis sezonunun son turnuvalarından olan Pan Pacific Açık'ta henüz çeyrek finallere gelinmeden iddialı seribaşları erken veda etti. Tokyo'da gerçekleşen turnuvada dünya bir numarası Dinara Safina, iki numaralı seri başı Venus Williams ve Fransa Açık şampiyonu Svetlana Kuznetsova henüz ilk maçlarında havlu atmıştı. Bu sabah oynanan karşılaşmalarda da yüksek profilli oyuncuların kaybına şahit olundu. Üç numaralı seribaşı Elena dementieva ikinci tur eşleşmesinde Ukraynalı Kateryna Bondarenko'ya mağlup oldu. 6-2, 6-7 ve 6-1'lik setlerle yenilen Dementieva böylece 2 milyon dolarlık ödülü kazanma şansını kaybetti.

Haberin Devamı

Maç sonrası mikrofonlara organizasyonu eleştiren Dementieva böylesine büyük bir turnuvada itiraz hakkı bulunmamasını garip bulduğunu söyleyerek hakem kararlarından şikayet etti: "Sandalyedeki hakemden birçok kötü karar geldi. Böyle bir turnuvada itiraz hakkı tanımamaları çok şaşırtıcı." Rus raket yorgunluğunun da kötü performansında etkili itiraf etti: "Amerika Açık'ta çok maç oynadığım bir gerçek. Burası için yeterince enerjim yoktu."

Amerika Açık finalisti Caroline Wozniak ise dünya sıralamasında 35. sırada bulunan Aleksandra Wozniak karşısında ilk set 5-0 gerideyken sağlık problemleri nedeniyle maçtan çekildi.

Bu iki ismin elenmesinin ardından başladığında dünya sıralamasının ilk 10'unundan 9 isim barındıran turnuvada yedi numaralı seribaşı Jelena Jankovic ve sekiz numaralı seribaşı Victoria Azarenka dışında ilk 10'dan oyuncu kalmadı.

Haberin Devamı

Maria Sharapova'nın ise böyle şikayetleri olduğunu söylemek zor. Kötü bir yıl geçiren Sharapova ikinci tur karşılaşmasında da Avustralya'lı Samantha Stosur karşısında 6-0 ve 6-1'le rahat bir galibiyet aldı. Maç sonrası seneyi iyi bir sonuçla bitirmek istediğini belirten Sharapova oyunu kazanmasında iyi servislerinin etkili olduğunu belirtti. Sharapova'nın bir sonraki turdaki rakibi vatandaşı olan dünya 29.'su Alisa Kleybanova.

YORUM YAZ