MENÜ

Sergen Yalçın: Böyle uyduruk penaltı olur mu!

Atiker Konyaspor teknik direktörü Sergen Yalçın, Galatasaray mağlubiyeti sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Sergen Yalçın: Böyle uyduruk penaltı olur mu!

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında lider Galatasaray, geriye düştüğü maçta Atiker Konyaspor'u Gomis ve Sinan Gümüş'ün golleriyle 2-1 mağlup ederek derbi öncesi kritik bir 3 puanı hanesine yazdırdı.

Konyaspor'un başında ilk maçına çıkan Sergen Yalçın, mücadelenin ardından önemli değerlendirmelerde bulundu.

İşte Sergen Yalçın'ın açıklamaları:

"Çalışmak için çok zamanımız olmadı ama ilk 45 dakika planladığımız gibi gitti. Özellikle savunma anlamında çok iyi bir 45 dakika oynadık, ilk yarı oyunu bitirebilirdik pozisyonları değerlendirebilseydik."

"Bir kaybetmek var, bir de savaşarak kaybetmek var. Benim takımım savaşarak kaybetti. Bu bizim için, bundan sonrası için iyi. Oyuncularıma teşekkür ediyorum ama skor istediğimiz gibi olmadı."

"Seyirci baskısı, kendisini yere atanlar, şov yapanlar... İlk verdiği penaltı, böyle uyduruk penaltı olur mu! İlk atakta penaltı veriyorsun. Tamamen stadın baskısıyla verilen bir penaltı."

Galatasaray-Konyaspor maçında Volkan Şen gerginliği!


"Oyuncuları çok fazla tanıma imkanı bulamadık. Bazı dokunuşlar yapmaya çalıştık. İyi olduğumuzu düşünüyorum. Bundan sonrası için ümit veren bir Atiker Konyaspor vardı."

"Bundan sonraki süreç zor olacak gibi gözüküyor ama becerebiliriz. İnanarak geldik ve kümede kalmak için son dakikaya kadar mücadele edeceğiz. Son maçın son dakikasına kadar direneceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

'Her pozisyonda 20 kişi sahada'

"Hem tribün baskısı hem kenar baskısı vardı. Her pozisyonda 20 kişi sahaya giren bir kulübe vardı. İlk penaltının uyduruk olduğunu düşünüyorum. Yakından kola çarpan topta bu kadar ucuz penaltı çalınmamalı. Direncimiz kırmak. İlk 45 dakika istediğimiz gibi gitti. Oyuncularımız ilk yarıda plana sadık kaldılar. İlk yarıda maçı bitirebilirdik ve çok pozisyonumuz vardı ama beceremedik. İkinci yarıda çok fazla arkaya yaslandık. İlk yarıdaki gibi çabuk çıkışları yapamadık. İyi oynadığımızı, iyi mücadele ettiğimizi, güçlü bir takım olduğumuzu gösterdik. İnanıyorum ki bundan sonraki maçlarda istediğimiz puanları alıp, takımımızı kümede bırakırız."

"Kalan 9 maçın 8’ini kendi rakiplerimizle oynayacağız. Hesabımız tabii ki 24 puan. Bunu başaracak gücümüz ve kadro kalitemiz var. Kümede kalmak için 36-38 arası puanın baraj olacağını düşünüyorum. Önümüzdeki 8 maçtan minimum 5’ini kazanmamız lazım. Bunun savaşını vereceğiz. Başarabiliriz ve bekleyip hep beraber göreceğiz."

Haberin Devamı
YORUM YAZ