MENÜ

Serdar Tatlı'dan 7. hafta hakem analizi

Serdar Tatlı, Süper Lig'de 6. haftada oynanan maçları yöneten hakemleri değerlendirdi.

Serdar Tatlı'dan 7. hafta hakem analizi

Gençlerbirliği - Trabzon: Hüseyin Göçek
Bir hakem maç içerisinde ikaz ve uyarılarını bir, iki defa yapar. Ancak bunları sık sık yapması otorite eksikliğini ortaya koyar. Hüseyin Göçek bu karşılaşmada bu ikaz ve uyarıları çok defa yaptı, el kol hareketlerini de abartılı kullandı. Selçuk’u arkadan tutup çeken Tozo’ya sarı göstermesi gerekirken sadece uyardı. Aynı oyuncu birkaç dakika sonra bu defa normal yaptığı bir faulden sonra gereksiz sarı gördü.

Antalya - Fenerbahçe: Yunus Yıldırım
Kaleci Polat’ın Uğur Boral’a yaptığı hareket net penaltıydı. İlk yarı Sedat’ın pozisyonunda ofsayt yoktu, yardımcı Alper Ulusoy bayrak kaldırarak Antalya’nın tehlikeli bir atağını önledi. Ancak Semih’in gol attığı pozisyon daha kritik olmasına rağmen ‘devam’ kararı doğruydu. Kazım’a yardımcı hakeme karşı yaptığı sportmenlik dışı hareket nedeniyle gösterdiği sarı kart tamam da aynı hereketleri yapan Vederson ile Orhan Ak’a duyarsız kaldı.

Bursa - Diyarbakır: Özgüç Türkalp
Bursaspor’un kazandığı ilk gol ofsayt... Faruk Yeşil’in kararına uyan Özgüç Türkalp ikinci gol öncesinde verdiği penaltı kararında da hata yaptı. Arkası dönük olan Diyarbakırlı oyuncunun sırtına çarpan topu koluyla oynamış gibi değerlendirdi.

Gaziantep - Ankaragücü: Kuddusi Müftüoğlu
Ankaragücü’nün kazandığı ilk golde herhangi bir faul yok. İkinci gole yapılan ofsayt itirazları yersizdi, pozisyon temizdi.

İstanbu B.B. - Sivas: Selçuk Dereli
Cesario’nun penaltı beklediği pozisyonda herhangi bir müdahale yoktu ve hakemin ‘devam’ kararı doğruydu. Aynı oyuncunun attığı golde herhangi bir ofsayt söz konusu değildi.

Galatasaray - Eskişehir: Cüneyt Çakır
Keita’ın taç çizgisi üzerinden götürdüğü topa yardımcı Bülent Gökçü’nün uyarısıyla uyması yerinde bir karardı. Taç kararının verilebilmesi için topun tamamının dışarı çıkması gerekir. Cüneyt Çakır birkaç pozisyonda oyunun içinde kaldı. Bu yüzden toptan kaçmak isterken ortaya çıkan görüntüsü ile yüzündeki mimik hareketlerini izlemesi ve değerlendirmesinin kendisi açısından faydalı olacağı düşüncesindeyim.

Denizli Manisa: Halis Özkahya
Halis Özkahya; rakibin müdahalesi olmamasına rağmen Caner’in kendisini yere bıraktığı pozisyonda yanlış bir penaltı kararı verdi ve skora direkt etki etti. Manisaspor’un topun gol çizgisini geçtiğini iddia ettiği pozisyon ise kritikti. Yardımcı hakemin kararına uyarak oyunu devam ettirdi.

Kayseri - Kasımpaşa: Özgün Yankaya
Kritik pozisyonların yaşanmadığı maçta hakem kararlarından uzak bir maç oldu.

NOT: Özellikle bu hafta çok gündeme gelen sportmenlik dışı hareketler ve bazı kurallar hakkında daha geniş bir bilgilendirme yazısı yazacağım.

Haberin Devamı
YORUM YAZ