MENÜ

Şenol Güneş'ten ön liberoya çözüm

Tecrübeli teknik direktör, siyah-beyazlı formayı giydiği ilk dönemde Jean Tigana'nın ön liberoda kullandığı sağ bek Serdar Kurtuluş'u tekrar orta sahaya adapte etmeye çalışıyor.

Şenol Güneş'ten ön liberoya çözüm

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, orta sahaya transfer yapılamama ihtimalini de hesaba katarak önlemini alıyor...

Tecrübeli teknik adam, sakatlanan Tolgay Arslan ve Veli Kavlak’ın yerine yönetimden takviye istedi. Siyah-beyazlıların transfer komitesi de bu doğrultuda çalışmalarını yapıyor.

Kartal'ın listesinde bulunan iki isimden biri olan Gökhan İnler, Bundesliga ekiplerinden Schalke 04’e çok yakın. Kartal’ın şu an aklı fikri Bursasporlu Ozan Tufan’da. Ancak 20 yaşındaki milli futbolcuyu yeşil-beyazlı ekipten koparmak şu an için çok zor gözüküyor. Çünkü Bursaspor yönetimi, Ozan için Beşiktaş’tan 8 milyon Euro istiyor ki; Kartal’ın böyle bir parayı ödemesi mümkün değil.

ORTA ALANA YENİDEN ISINIYOR

Taraflar arasında pazarlıklar sürerken Şenol Güneş de bir yandan transfer yapılmayacakmış gibi çözümü elindeki malzemeden üretmeye çalışıyor. Deneyimli hoca bu doğrultuda Serdar Kurtuluş’u orta sahaya yeniden adapte etmeyi deniyor. Hatırlanacağı gibi Serdar, 2006’da geldiği Beşiktaş’tan 2009’da ayrılmıştı. 2013’te ise tekrar yuvaya dönmüştü.

28 yaşındaki oyuncuyu Beşiktaş’taki ilk döneminde Fransız çalıştırıcı Jean Tigana ön liberoda kullanmıştı. Yani Serdar bu pozisyonda oynamayı bilen bir futbolcu fakat sonrasında yıllarca esas pozisyonu sağ bekte görev yaptı.

Güneş ise sezon içinde alternatifsiz kalma ihtimaline karşı Serdar’ı yeniden orta alana alıştırıyor. Tecrübeli çalıştırıcı Avusturya’daki hazırlık maçlarında ortada görevlendirdiği Serdar’ı idmanlar da zaman zaman bu bölgede kullanıyor. Deneyimli oyuncu ise performansıyla ön liberoya ısınmaya başladığının sinyallerini veriyor.

(Vatan)

Haberin Devamı
YORUM YAZ