MENÜ

Şenol Güneş'ten 4-3-3 formülü

Güneş, yeni sezonda hücumda farklı bir formül geliştirdi. Babel-Larin-Lens üçlüsüyle sistemsel olarak da özel bir hamle geldi.

Şenol Güneş'ten 4-3-3 formülü

Sezona Avrupa Ligi ve Süper Lig’de çıktığı 4 resmi maçta aldığı 4 galibiyetle iyi bir başlangıç yapan Beşiktaş’ta hücum hattı beğeni topluyor.

Haberin Devamı

Özellikle bu sezon kendini toparlayan Jeremain Lens’in katkıları ile Cyle Larin ve Babel’in dinamik futbolu dikkat çekiyor. Sezon başında forvet hattında Vagner Love ile Negredo’yu kadroda düşünmeyen tecrübeli çalıştırıcı, eldeki imkanlar dahilinde sistemsel olarak yeni bir hamle yaptı.

Sistemini 4-3-3’e yakın bir düzende tutan Güneş, Babel-Larin-Lens üçlüsünden sıfırdan bir plan kurdu. Oğuzhan-Tolgay-Medel orta sahasının da çift yönlü ve sert yapısıyla forvet hattı desteklendi.

Beşiktaş bu taktikle beraber, 11 gol atarken, 1 gol yedi. Bu süre zarfında Larin 4 maçta 3 gol, Lens, 1 gol 4 asist ve Babel 2 gollük performansla ciddi katkı verdi.

Özellikle Lens’in Akhisarspor karşısında ortaya koyduğu futbolla gösterdiği gelişim gözlerden kaçmadı. Şenol Güneş, Quaresma hamlesine gerek duymazken, Babel de attığı gol ile öne çıktı.

Haberin Devamı

(Celal Umut Eren - Milliyet)

YORUM YAZ