MENÜ

Şenol Güneş'in yıldızı Cenk Tosun

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Mersin İdmanyurdu'nu 5-2 yenen Beşiktaş'ta Cenk Tosun, attığı gollerle dikkatleri üzerine çekti.

Şenol Güneş'in yıldızı Cenk Tosun

Futbola Almanya’nın Eintracht Frankfurt ekibinde başlayan ve 2010-2011 sezonun devre arasında Süper Lig ekiplerinden Gaziantepspor’un renklerine kattığı Cenk Tosun, daha sonra Beşiktaş’a transfer olarak geçen yıldan itibaren siyah-beyazlı formayı giymeye başladı. Siyah-beyazlı takımdaki ilk sezonunda fazla süre alamayan milli futbolcu, bu sezon teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde çıkılan ilk maçta attığı gollerle kalitesini konuşturdu. Beşiktaş’ın 5-2 galip ayrıldığı karşılaşmada takımının ilk 3 golünü atarak "hat-trick" yapan Cenk Tosun, alınan farklı galibiyette önemli pay sahibi oldu ve performansıyla siyah-beyazlı taraftarları mutlu etti.

Geçen sezon sadece 9 maça 11’de başladı

Cenk Tosun, Beşiktaş’ın geçen sezon Spor Toto Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası’ında oynadığı 55 maçın sadece 9’unda ilk 11’de başladı. Milli futbolcu, siyah-beyazlı takımda teknik direktör Slaven Bilic’in forvette Demba Ba ve Mustafa Pektemek’i daha fazla tercih etmesi nedeniyle 19 maçta ise sonradan oyuna dahil oldu. Cenk Tosun, geçen sezon Süper Lig’de 5, Ziraat Türkiye Kupası’nda 3 ve UEFA Avrupa Ligi’nde de 1 kez olmak üzere 9 gol attı. Siyah-beyazlı futbolcu ilk geçen sezon ilk 11’de başladığı maçlarda 7 gol atarken, sonradan oyuna dahil olduğu karşılaşmalarda ise 2 kez topu ağlarla buluşturdu.

İlk kez "hat-trick" yaptı

Cenk Tosun, Mersin İdmanyurdu maçında attığı 3 golle profesyonel kariyerinde ilk kez "hat-trick" yaptı. Siyah-beyazlı futbolcu, ayrıca Süper Lig’de bu sezon bir maçta üç gol atan ilk oyuncu oldu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ