MENÜ

Şenol Güneş: Lig kupaya benzemez!

Gençlerbirliği maçı öncesi Şenol Güneş, takımı uyardı. Beşiktaş’ın hocası, “Rakibimizi Türkiye Kupası’nda 2 maçta da yenmiş olabiliriz ama lig farklı. Alt taraftan kurtulmak için mutlaka puana ihtiyaçları var. Dikkatli olalım, disiplinli oynayıp yine kazanalım” dedi.

Şenol Güneş: Lig kupaya benzemez!

Fenerbahçe ve Trabzonspor’un ardından Gençlerbirliği’ni de devirip seriyi sürdürmek isteyen Beşiktaş’ta, Şenol Güneş oyuncularıyla bir toplantı yaptı.

Tecrübeli hoca, Türkiye Kupası’nda çeyrek finalde Gençlerbirliği ile oynadıkları ve kazandıkları 2 maçı hatırlatarak uyarılarda bulundu. Güneş, “Lig kupaya benzemez. Zorluğu da, havası da farklı olur. Rakibimiz ligde zor durumda. Alt taraftan kurtulmak için mutlak puan almak isteyecekler. Dikkatli olmak zorundayız. Disiplinli oynarsak, şampiyonluk yolunda yine kazanarız ve seriyi 3 maça çıkartırız” ifadelerini kullandı.

‘Bayern maçını silin’

Oyuncularından Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarındaki ciddiyetle sahada olmalarını isteyen Güneş’ın, “Artık puan kaybına tahammülümüz olmamalı. Bizim için en önemli hedef lig, 2 senedir olduğu gibi yine şampiyonluğa uzanmalıyız. Hafta içinde (çarşamba) Bayern Münih ile tekrar karşılaşacağız ama onu kafanızdan silin. Sadece Gençlerbirliği maçını düşünelim ve ona odaklanalım” dediği öğrenildi.

Kupada krampon kavgası

Beşiktaş, Türkiye Kupası Çeyrek Finali’nde Gençlerbirliği’ni Vodafone Park’ta 3-1, Ankara’da ise 1-0’lık skorlarla mağlup edip, elemişti. Eşleşmeye ise Şenol Güneş ile Ümit Özat arasındaki ‘krampon’ tartışması damga vurmuştu. Güneş ilk maçın ardından, “Kramponlarını unutmuşlar, ayakkabıları yoktu. 10 çift ayakkabı verdik. Kimseye saygısızlık etmedik” derken, Gençlerbirliği’nin hocası Özat, “Burada saygı göremedik. Ne olmuş krampon verdilerse! Adam Fenerbahçe ile kafayı bozmuş!” cevabını vermişti.

Esas tartışma geçen sene

İkili arasındaki esas tartışma 2 Nisan 2017’de yani geçen sezon ligde Beşiktaş’ın Gençlerbirliği’ni 3-0 yendiği maçta yaşamıştı. 90 dakikanın ardından Şenol Güneş, “Ümit Özat o fiziğine rağmen koşarak, kendi bölgesinden üzerime geldi. Herhalde maçtan önce olduğu gibi elimi öpmeye geldi” sözlerini sarf etmişti. Bir televizyon programına bağlanan Özat ise, “El öpmeyle ağız aşınmaz ama bir daha Şenol Güneş’in elini öpmem! Benim cüssemi espri malzemezi yapması olmaz. Bugün 100 kilo, yarın 80 kilo olursun. İnsanlık hali. İstanbul’un büyüsü Şenol Güneş’i bozmuş” demişti.

Orhan Yıldırım

Haberin Devamı
YORUM YAZ