MENÜ

Şenol Güneş ilk peşinde

Teknik adamlık kariyerinde 19 kez konuk olduğu Kadıköy’de Fenerbahçe’ye karşı lig galibiyeti yaşayamayan Şenol Güneş, bu akşam çıkacağı 20. karşılaşmada bir ilki başarıp zafere uzanmayı hedefliyor. Güneş, bu konuda derbiye özel hazırlanan; Quaresma, Lens, Ljajic ve Babel’den oluşan hücum dörtlüsüne güveniyor.

Şenol Güneş ilk peşinde

Spor Toto Süper Lig’de bu akşam Fenerbahçe’ye deplasmanda konuk olacak Siyah-Beyazlılar’da teknik direktör Şenol Güneş, derbiye bir ilk için çıkacak. Beşiktaş’ın başında 4. sezonunu geçiren Şenol Güneş, hem Kara Kartal hem de daha önce çalıştırdığı; Trabzonspor, Boluspor, Antalyaspor ve Bursaspor’dayken başaramadığı Kadıköy zaferini bu akşam elde etmeye çalışacak. Daha önce teknik adam olarak Süper Lig’de 19 kez Fenerbahçe’ye konuk olan ve bu karşılaşmalardan 5 beraberlik ve 14 mağlubiyetle ayrılan Güneş, bu kez istediğini elde etmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Kupada Kadıköy’de farklı kazandı

Fenerbahçe karşısında Süper Lig’de galibiyeti bulunmayan Şenol Güneş, Türkiye Kupası’nda ise Sarı-Lacivertliler’i yıkmayı başarmıştı. 21 Mayıs 2015’te Bursaspor Teknik Direktörü olduğu dönemde Kadıköy’e konuk olan Şenol Güneş’in takımı, Kanarya’yı 3-0’lık farklı skorla geçip kupada finale çıkmıştı. O dönemde Bursaspor’a Fenerbahçe karşısında farklı galibiyeti getiren golleri; Volkan Şen, Fernandao ve Şamil Çinaz kaydetmişti.

Medel’in forması Tolgay Arslan’a

Siyah-Beyazlılar’ın başında ilk Kadıköy zaferini elde etmenin hayalini kuran 66 yaşındaki çalıştırıcı, bu akşam sahaya süreceği kadroyu belirledi. Kaleyi Loris Karius’a emanet edecek olan Güneş’in, savunma kurgusunu; Gökhan Gönül, Pepe, Vida ve Caner Erkin’in üzerine yapacağı bildirildi. Ön libero hattını Gary Medel’in cezalı olması sebebiyle Oğuzhan Özyakup-Tolgay Arslan ikilisiyle oluşturacak olan Şenol hoca, kanatlarda ise Ricardo Quaresma ve Jeremain Lens’i görevlendirecek.

Haberin Devamı

Gol umudu Ryan Babel

Forvet arkasında yeni transfer Adem Ljajic’i görevlendirecek olan Güneş, forvet hattında da bir ilke imza atacak. Alvaro Negredo’nun Al Nasr’a transferi sonrasında bayrağı devralan Cyle Larin’in performansından memnun kalmayan, ek olarak Vagner Love ve Mustafa Pektemek’i de yetersiz bulan Şenol Güneş’in, Ryan Babel’i takımın gol umudu olarak derbide sahaya sürmesi bekleniyor.

Hücumculara şut emri

Kadıköy’de galibiyeti getirecek formülü belirleyen Kartal’ın hocası, Kadıköy’de oyunun ilk anından itibaren orta saha üstünlüğünü ele geçirip erken bulunacak bir golle rakibin dengesini bozmayı planlıyor. Bu doğrultuda takımın hücum hattında görev yapacak; Ricardo Quaresma, Jeremain Lens, Adem Ljajic ve Ryan Babel’le bir görüşme yapan Güneş, oyuncularından rakip kaleyi şut yağmuruna tutmalarını istedi.

YORUM YAZ