MENÜ

Şenol Güneş: Bizim için de bir ders oldu

A Milli Futbol Takımı, EURO 2020 öncesinde ilk ciddi sınavında Azerbaycan ile özel maçta karşılaştı ve sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. Maçın ardından açıklamalarda bulunan Milli Takımımız'ın teknik direktörü Şenol Güneş, "Rakibimiz, son 3 maçına kadar zor mağlup olan bir takımdı. Bugün de zaman zaman iyi çıktılar, bizi zorladılar. Biz de başlarda hata yaptık. Bizim için de bir ders oldu, grup maçları daha farklı olacaktır." ifadelerini kullandı.

Şenol Güneş: Bizim için de bir ders oldu

EURO 2020 hazırlıklarını tam gaz sürdüren A Milli Takım, Antalya kampındaki ilk hazırlık maçında bugün Azerbaycan ile karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Milli Takımımız 2-1'lik skorla kazandı. Maçın ardından Milli Takımımız'ın teknik direktörü Şenol Güneş önemli değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

İşte tecrübeli teknik adamın maç sonu açıklamaları şu şekilde:

"Yarı tatil, yarı hazırlık dönemini yaşıyoruz. Bu anlamda yeni arkadaşlarımızı görmek istiyoruz. Birçok konuyu değerlendirerek antrenmanları değerlendiriyoruz, bazılarını riske etmiyoruz, bazılarının üstüne gidiyoruz."

'Bu tip maçları oynamak kolay değil'

Haberin Devamı

"Tatil havasında bu tip maçları oynamak kolay değil. Son durumu, 1 Haziran'da kadro olarak açıklayacağız. Rakibimiz, son 3 maçına kadar zor mağlup olan bir takımdı. Bugün de zaman zaman iyi çıktılar, bizi zorladılar. Biz de başlarda hata yaptık. Bizim için de bir ders oldu, grup maçları daha farklı olacaktır."

"Tarihimizde ilk defa galibiyet-mağlubiyet derecemizde öne geçtik. Hep geriden gelen, mağlubiyetleri fazla olan bir Türkiye vardı. Bu bakımdan sevindirici."

Sakatlık açıklaması

"Halil Akbunar'ın sakatlığı darbeye bağlı. Bağlarda bir şey var mı bakacağız. Ciddi olmamasını umuyorum. Altay'ınki de darbeye bağlı, onunki ciddi değil. İkisine de geçmiş olsun diliyorum."

"Sistem sıkıntımız olmaz. Pas yüzdemiz, dikkatimiz, bireysel hatalarımız, yavaş oynamamız sıkıntılarımızdı. Bunları hangi sistemde oynarsanız oynayın, olumsuz yansır. Bir ara geride fazla kaldılar, 2 bekin daha fazla hücuma çıkması gereken anlar vardı."

Haberin Devamı

'Rıdvan bayağı heyecanlıydı'

"Rıdvan bayağı heyecanlıydı. Heyecanı, oyununa yansıdı. Dağınıklığı vardı, ileri aldım, baktım orada da rüyada gibiydi. Üstüne gitmek ve geri almak istemedim, kaybetmeyelim. Gine maçında da oynatacağım onu. Onu koruma amacıyla kenara almıştım."

YORUM YAZ