MENÜ

Sencer Can yazıyor...

Sizlere geçtiğimiz haftalarda katıldığımız yarışmalardan haberler vererek bu köşedeki yazılarımın ilkini yazıyorum.

Sencer Can yazıyor...

18 Mart-13 Nisan arasında Arezzo-İtalya'da yapılan Toscana Tour yarışmalarına Türkiye'den 15'e yakın sporcu 30'a yakın at ile katıldı. Bu organizasyon, dünyanın birçok ülkesinden 600 binicinin 1200'den fazla at ile katıldığı 4 hafta süren bir seri. 12-14 yaş Yıldızlar, 14-18 yaş Gençler ve Büyükler kategorilerinde çok başarılı yarışmalar koştuk.

Yıldızlarda Emir Koçak 2 kere, Büyüklerde ise Çağrı Başel 1, Sencer Can 2 kere milli marşımızı çaldırmayı başardı. Bunun yanında, Yıldızlarda Taha Yedikardeş ve Kumru Say, Gençlerde Necmi Eren, Emre Eratıcı ve Selim Can Güney, büyüklerde ise Hüsnü Dinç, Hasan Şentürk, Kaan Kızılkaplan katıldıkları birçok yarışmada ilk beşin içinde yer aldılar. Sencer Can 4, Çağrı Başel ve Kaan Kızılkaplan ise birer kere haftanın en önemli yarışması olan 1.50 yüksekliğindeki Grand Prix'e kalifiye olma başarısını gösterdiler. Bu seviyede en iyi sonuç 7 ci olan Çağrı Başel'den geldi, Sencer Can ise hatasız koştuğu ilk turdan sonra ikinci turda bir mani devirerek 13. sırada yer aldı.
Bu biniciler Arezzo'da yarışırken, Derin Demirsoy ve Ömer Karaevli ise Belçika'da Lanaken'de mücadele ettiler. İki binicimiz de yine yüzlerce binicinin katıldığı yarışmalarda İstiklal marşımızı çaldırmayı başarırken aynı zamanda bir çok kere dereceye girdiler.

Bundan sonraki yarışma programımız ise şöyle:

Bu sene Türkiye Binicilik Federasyonu, dünya çapında milli ekiplerin Ekim ayında Barcelona'da yapılacak büyük Finale katılma hakkı elde edebilmek için yarıştıkları "FURUSSIYA Nation Cup" serisine milli takımımızın katılmasına karar verdi. Bu çerçevede seçilen aday sporcularımız bu serilere hazırlık olarak önümüzdeki ay Celje-Slovenya ve Drammen-Norveç'deki yarışmalara katılacaklar.
Bu hazırlık döneminden sonra da takvimimizde

Sopot (POL) CSIO3*, 5-8 Haziran
Budapest (HUN) CSIO3*, 3-6 Temmuz
Bratislava (SVK) CSIO3*, 7-10 Ağustos
Arezzo (SMR) CSIO3*, 17-21 Eylül yarışmaları var. Size haberleri buradan vermeye devam edeceğim.

Dünyada ise, geçtiğimiz haftanın en önemli binicilik olayı 2014 Binicilik Dünya Kupası idi. Bütün bir sezon boyunca dünyanın çeşitli bölgelerinde gerçekleşen liglerde kalifiye olan 40 binici Fransa Lyon'da bu büyük finale katılma hakkı kazandı. 18-21 Nisan tarihlerinde 3 gün botunca koşulan parkurlar sonucu Almanya'dan Daniel Deusser kupanın sahibi olurken yine Almanya'dan Ludger Beerbaum ikinci, İngiltere'den Scott Brash ise üçüncü oldu.

Şimdilik hoşçakalın..

Sencer Can

Haberin Devamı
YORUM YAZ