MENÜ

Sen neymişsin be Hajrovic!

2014’te büyük umutlarla Galatasaray’a transfer edilen, parası zamanında ödenmediği gerekçesiyle takımdan ayrılan Hajrovic, sürekli geriye gitti. Şu anda Dinamo Zagreb forması giyen Boşnak yıldız, önceki gün attığı 2 gol ile Fenerbahçe’yi yıktı, ‘ben buradayım’ dedi.

Sen neymişsin be Hajrovic!

İsviçre ekibi Grasshoppers’ta sergilediği harika futbolun ardından 3.5 milyon Euro bonservis bedeliyle 2013-14 sezonunun devre arasında Galatasaray’a transfer olan İzet Hajrovic, Cim Bom’da adeta yokları oynamıştı. Sarı-Kırmızılılar’da 12 maça çıkıp sadece 1 gol atabilen Boşnak futbolcu, sezon sonunda ise parasının zamanında ödenmediğini bahane göstererek apar topar takımdan ayrılmıştı. Ardından Alman ekibi Werder Bremen’in yolunu tutan 27 yaşındaki yıldız, burada da aradığını bulamadı ve kiralık olarak Eibar’ın yolunu tuttu.

Haberin Devamı

Zagreb’te bir başka

2 sezon önce Dinamo Zagreb’e transfer olan Hajrovic, adeta yeniden doğdu. Özellikle bu sezon Hırvat ekibinin elemeleri geçip Şampiyonlar Ligi’ne kataılabilmesi için 6 maçta 3 gol ve 3 asistlik performans sergileyen Boşnak futbolcunun performansı yeterli olmadı. Avrupa Ligi’ne düşen Hajrovic’in takımı, önceki gün Fenerbahçe’yi konuk etti. Hırvat ekibinin, 4-1 kazandığı mücadelede 27 yaşındaki yıldız, 2 gol attı ve Sarı-Lacivertli ekibi yıkan isim oldu. Böylece Dinamo’ya transfer olduğunda bonservis değeri sadece 1 milyon Euro olarak gösterilen Hajrovic, küllerinden doğmayı başardı.Hırvatlar’ınyeni

Hırvatlar'ın yeni Modric’i: Sunjic

Fenerbahçe ile oynanan UEFA Avrupa Ligi mücadelesinde sergilediği futbol ile büyük beğeni toplayan ve Dinamo Zagreb’in ilk golünü atan Ivan Sunjic, istatistik tahtasını tamamen doldurdu. 90 dakika boyunca sahada kalan 21 yaşındaki orta saha oyuncusu, bu süre içerisinde yüzde 83 pas isabeti ile oynarken, 5 ikili mücadele, 2 hava topu kazandı ve 3 de top çaldı. Bu performansın ardından genç futbolcu, Hırvatlar’ın süperstarı Luka Modric’e benzetilmeye başladı.

Haberin Devamı

Hırvatlar yere göğe sığdıramadı

Dinamo Zagreb’in Fenerbahçe karşısında aldığı 4-1’lik galibiyet, Hırvat basınında geniş yankı uyandırdı. Ülkenin köklü gazetelerinden Jutarnji List, “Organize ataklar, güzel paslaşmalar, harika goller” derken, Vecernji List ise “Muhteşem Dinamo, Fenerbahçe’yi ezip geçti” yorumunu yaptı. Spornet de, “Dinamo, Avrupa Ligi’ne daha iyi bir başlangıç yapmayı düşünemezdi. Zagreb’e konuk olan Fenerbahçe kesinlikle yenilgiyi hak etti” ifadeleri kullanıldı.

‘Kariyerimdeki üç galibiyetten biri'

Dinamo Zagreb cephesi zafer sarhoşu... D Grubu’na 3 puanla başlayan Hırtvat ekibinde teknik direktör Nenad Bjelica, 4-1’lik skorun önemine vurgu yaptı. Bjelica, “Kariyerimdeki en büyük 3 galibiyetten biri oldu. Antrenör olarak doğru yolda olduğumu gördüm. Maçta 4 gol attık ancak daha da atabilirdik. Öncelikli hedefimiz gruptan çıkmak” dedi.

YORUM YAZ