MENÜ

Semih Saygıner eski günlerine dönüyor

Yaklaşık 8 yıl ara verdiği bilardoya 2014’te yeniden başlayan milli sporcu, Dünya Ferdi 3 Bant Şampiyonası’nda üçüncülük kürsüsüne çıkarak eski başarılı günlerine döndüğünün sinyallerini verdi.

Semih Saygıner eski günlerine dönüyor

Milli bilardocu Semih Saygıner, uzun süre ara verdiği kariyerinde çıkışa geçtiğini ve adım adım yükselmek istediğini söyledi.

Semih Saygıner, ara verdiği kariyerine yeniden başlaması ve hedefleriyle ilgili AA muhabirine açıklamada bulundu. Fransa’da organize edilen Dünya Ferdi 3 Bant Şampiyonası’nda üçüncü olarak kazandığı bronz madalyanın kendisini mutlu ettiğini belirten Saygıner, "Aktif sporculuğa uzun süre ara verdim. Yeniden başladıktan sonra 2016’da iniş çıkışlarım oldu fakat Fransa’da iyi bir performans sergiledim." dedi.

Milli sporcu, kariyerine ara vermeden önce en son 2006’da uluslararası bir turnuvada mücadele ettiğini hatırlatarak, "Yaklaşık 8 yıl sonra tekrar sahalara döndüm. 1-2 seneye ihtiyacım olduğunu biliyordum. Maç eksiği, atmosfere alışmak ve kendini oraya ait hissetmek gibi bir takım psikolojik şeyler var. Bu dönemi geçtiğimi düşünüyorum ve kendimi yeniden sahada hissediyorum." diye konuştu.

Dünya Ferdi 3 Bant Şampiyonası’nda geçen hafta tüm gruplar içinde 1 numaralı seri başı olarak son 16’ya kaldığını dile getiren Saygıner, kendisi açısından iyi bir turnuva geçirdiğini aktardı. Yarı final mücadelesinde çok umutlandığını ancak oyunun bir türlü kendisine dönmediğini vurgulayan Saygıner, şunları kaydetti:

"Müsabaka sonrasında doğru bir değerlendirme yaptığımı düşünüyorum, nerede hatalar yaptığımı gözlemledim. Ne kadar tecrübeli olursak olalım, her maçtan ders çıkartmak gerekiyor. Bence sporda veya herhangi bir işte insan öğrenci olarak ölür. Hiçbir zaman ’ben oldum’ anlayışı başarı getirmez. Benim bakış açıma göre insan, her zaman yaptığı hatalardan hatta diğer sporcuların hatalarından da bir şeyler öğrenebilir. Hala tribünde maç izliyor, diğer oyuncuların hatalarını tespit ediyor ve kendime dersler çıkartıyorum."
Semih Saygıner, kaybettiği ve kazandığı maçlardan sonra da nerelerde hata yaptığını kabullenecek olgunlukta olduğunu belirterek, "Galibiyetlerin gözüme perde indirmesine izin vermiyorum. Böyle olduğu için de uzun yıllardır aynı şevkle devam ediyorum." şeklinde görüş belirtti.

Kariyerine yeniden başladı

Milli bilardocu, spora ara verdikten sonra elemelerin en dibinden bugünkü noktaya geldiğini ifade ederek, dünya klasmanında 18. sıraya yükseldiğini ve bunun kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu dile getirdi. Uzun yıllar bilardo branşını domine etmiş bir kişi olarak zorlu bir süreç yaşadığını vurgulayan Saygıner, şöyle devam etti:

"2014 yılının eylül ayında yeniden sahalara döndüm. Dünya klasmanında yaklaşık 2 bin sporcu var. Ben sıfırdan, yani elemelerin en dibinden başladım. Aradan iki yıl gibi kısa bir zaman geçmesine, iniş çıkışlar olmasına ve birçok psikolojik sorunlar yaşamama rağmen dünya klasmanında 18. sıraya yükseldim. Bu benim için gurur duyulacak bir şey. Giderek yükselen grafiğimi daha iyiye götürmeye çalışacağım."

Seri başı olabilmek için dünya sıralamasında ilk 14 sporcu arasında yer alması gerektiğini ifade eden Semih Saygıner, seri başı olma hakkını kazandıktan sonra performansının daha ileriye gideceğini söyledi. Semih Saygıner, bu noktanın da kendisini tatmin etmeyeceğini belirterek, "Adım adım gitmek lazım çünkü yeniden başlayan bir kariyerden
bahsediyoruz. ’Hedefim dünya şampiyonluğu.’ gibi büyük laflar etmek şu an için olmaz. Hedefi doğru koymak gerekiyor. Seri başı olma hakkını elde edip, adım adım yükseleceğim." ifadelerini kullandı.

"Ne mutlu bana ki onlara ilham kaynağı oldum"

Semih Saygıner, sporu bıraktığı dönemde de antrenmanlarına devam ettiğini ve vücuduna saygı duyduğunu belirtti. Kondisyonunun yüksek kalması için spor yaptığını ve kendisine dikkat ettiğini anlatan Saygıner, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu işi daha uzun süre yapmak istiyorsam, bu vücut bana lazım. Sporu bıraktığım zaman kendimi salmış olsaydım, antrenmanları bile çıkaramaz, önümdeki sporcuları yakalayamazdım. 2015 yılında Türkiye şampiyonu olunca dünya şampiyonu olmuş kadar sevindim. Çok zor bir seneydi çünkü, Türkiye bu anlamda artık inanılmaz zor bir ülke. Çok üst düzey oyunculara sahibiz. Murat Naci Çoklu var, Tayfun Taşdemir var, Lütfü Çenet var, Adnan Yüksel var, yani var oğlu var. Bunların hepsi uluslararası arenada başarılar kazanmış isimler. Ne mutlu ki bana onlara ilham kaynağı olmuşum. Onlara, ’Siz de bunu başarabilirsiniz.’ diyebilmişim, onlar da benim açtığım yoldan devam etmişler. Bu çok mutluluk verici. Bir taraftan da benim için çok önemli bir ödev. Bu arkadaşların arasında birinci olmak, beni dünya şampiyonu olmuşum kadar mutlu etti. Aynısını
uluslararası arenada yapmak için çalışıyorum."

Gözünden operasyon geçirecek

"Gözümden bir operasyon geçireceğim. Onun da beni değiştireceğine inanıyorum." diyen Semih Saygıner, "Kendi jenerasyonumun sporcuları bu konuyu kapattı. Kimi lazer tedavisi olmuş, kimi lensle kimi de gözlükle oynuyor, ben onu beceremedim. Yeni kariyerimde bu beni çok zorladı. Bu sorunla 1,5 senedir mücadele ediyorum. 2017’ye çok daha hızlı ve motivasyonu yüksek girmeyi istiyorum. Daha önce yaptığım şeyler olduğu için nasıl yapılır iyi biliyorum." diye konuştu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ