MENÜ

Semih: Penaltı olsa da söylerdim

Galatasaraylı savunma oyuncusu Semih Kaya, derbi maçın ardından yaptığı açıklamada, "Ceza sahası içinde top elime çarpsaydı ve Cüneyt hoca bana sorsaydı, yine söylerdim" dedi.

Semih: Penaltı olsa da söylerdim

Semih Kaya, güzel bir maç olduğunu belirterek, "İki takım da güzel bir futbol ortaya koydu ve mücadele etti. Futbol açısından fair-play çerçevesinde, fazla faulsüz bir bir karşılaşma oldu. Sonucunda da 3 puanı biz kazandık. Beşiktaş önümüzdeydi ve 2. sıraya yeniden yükseldik" diye konuştu.

Ligde kalan maçlarında daha iyi olmaları gerektiğine dikkati çeken genç oyuncu, "Sezonun sonuna yaklaşıyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız. Rakibimize yavaş yavaş yaklaşıyoruz. Artık onların puan kaybetmesini bekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Karşılaşmada aut kararı verilen pozisyonda hakeme topun kendisinde çıktığını söylemesi ve Beşiktaş'ın korner kullanmasını sağlaması konusuna değinen Semih, "Bunların futbolun içinde olması gerektiğini düşünüyorum. Bugün böyle bir olay yaşandı ve ben de yapmam gerekeni yaptım. Cüneyt Çakır hoca gelip, 'top senden mi çıktı? dedi. Her ne kadar bir derbi de olsa, 'top benden çıktı, korner' yanıtını verdim. Top benden çıkmıştı. O pozisyonda Beşiktaş gol de atabilirdi ama aksi halde haksız bir galibiyet almış olurduk. Bu nedenle Cüneyt hocaya bu cevabı verdim. Onun da beni onurlandırması güzeldi" şeklinde konuştu.

Semih, "Ceza sahası içinde top eline çarpsaydı yine hakeme söyler miydin?" şeklindeki soru üzerine ise, "Ceza sahası içinde top elime çarpsaydı ve Cüneyt hoca bana sorsaydı, yine söylerdim. Bunun için yemin de edebilirim. Bizim için haksız bir kazanç olur. Biz Türkiye'nin en iyi kulüplerinden biriyiz. Ben de 23 yaşında genç bir futbolcuyum. Umarım herkese güzel bir örnek olmuşumdur" yanıtını verdi.

Sarı-kırmızılı futbolcu Veysel Sarı da şampiyonluk yarışında bu tip maçların büyük önem taşıdığını ve Beşiktaş derbisini kazandıkları için mutlu olduklarını söylerken, sezon sonunda gülen taraf olmak istediklerini kaydetti. Veysel, Galatasaray'ın UEFA'ya verdiği listede olmaması ve Chelsea maçında forma giyme şansı bulunmaması konusunda ise "Tabii ki her futbolcu böyle bir maçta oynamak ister. İçimde bir burukluk var ama ben buraya 4,5 yıllık bir imza attım. Gelecek yıllarda bu şansı elde edebilirim" dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ