MENÜ

Semih, fair play ödülüne aday

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Komisyonu Genel Koordinatörü Erdoğan Arıpınar, Galatasaraylı futbolcu Semih Kaya'yı, Spor Toto Süper Lig'de dün Beşiktaş ile yapılan karşılaşmada sergilediği örnek davranış nedeniyle 2014 Fair Play Ödülü aday listesine aldıklarını söyledi.

Semih, fair play ödülüne aday

Arıpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Semih Kaya’nın yeşil sahalarda eşine az rastlanır bir davranışta bulunduğunu belirterek, kendisini tebrik ettiklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı futbolcuyu yakından takip ettiğini dile getiren Arıpınar, "Semih, takip ettiğim, maçlarda olabildiğince faulsüz oynayan, centilmen bir futbolcu. Derbide yaptığı hareket hareket fair play’e örnek bir davranış. TMOK Fair Play Komisyonu, ’iyiye, doğruya, güzele’ şeklinde çalışmalarını yürütmektedir. Semih’in davranışı bu unsurlara uymaktadır. Kendisini tebrik ediyoruz. 2014 yılının fair play ödülü aday listesine aldık, gerekli değerlendirmeyi yapacağız" diye konuştu.

Erdoğan Arıpınar, Galatasaray ve Beşiktaş arasında oynanan ve büyük öneme sahip olan karşılaşmada Semih Kaya’nın yaptığı davranışın taktir edilmesi gerektiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Semih Kaya’nın böylesine hayati bir maçta sergilediği davranış takdire şayandır. İnşallah bundan sonra da böyle güzel davranışları görürüz. Genç yaşında, sporumuzda görmek istediğimiz bir hareket sergilemiştir. Semih’in büyük bir taktir toplaması lazım. Her branşta benzer davranışların olmasını istiyoruz. Ben de kendisini tekrar tebrik ediyorum."

Haberin Devamı

Semih Kaya, derbide Galatasaray ceza sahasına yakın bir noktada Olcay Şahan ile girdiği pozisyonda topun dışarı çıkmasının ardından aut kararı verilince, hakem Cüneyt Çakır’ı uyararak topun kendisinden çıktığını ve korner olması gerektiğini söyledi. Bu uyarı üzerine Cüneyt Çakır, kararını korner olarak düzelterek, genç futbolcuyu davranışından dolayı elini sıkarak tebrik etti.

AA

SEMIH KAYA İSTATİSTİKLERİ

YORUM YAZ