MENÜ

Semih Erden: Kimseden korkumuz yok

A Milli Basketbol Takımı Menajeri Kerem Tunçeri, Çin’de düzenlenecek Dünya Kupası’ndaki en büyük hedefin olimpiyat vizesi olduğunu söylerken, kaptan Semih Erden ise “ABD dahil kimseden korkumuz yok” dedi.

Semih Erden: Kimseden korkumuz yok

A Milli Basketbol Takımı Menajeri Kerem Tunçeri, Çin’de düzenlenecek Dünya Kupası’ndaki en büyük hedefin olimpiyat vizesi olduğunu söylerken, kaptan Semih Erden ise “ABD dahil kimseden korkumuz yok” dedi.

Haberin Devamı

12 Dev Adam, Çin’de düzenlenecek Dünya Kupası için geri sayıma devam ederken, A Milli Takım Menajeri Kerem Tunçeri ile kaptan Semih Erden, ‘Basketbol Sohbetleri’ kapsamında Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları Ispartakule Kampüsü’nde düzenlenen panele katıldı.

A Milli Basketbol Takımı ile hem 2001’de Avrupa Şampiyonası’nda hem de 2010’da Dünya Şampiyonası’nda final oynama başarısı yakalayan Milli Takım Menajeri Kerem Tunçeri, Türk Basketbolu’nun en başarılı jenerasyonu olmalarına rağmen olimpiyat hayallerini gerçekleştiremediğini, bu başarıyı şu anki takımın yakalamasını çok istediğini söyledi. Tunçeri, “Çok iyi bir takım olduğumuzu söyleyebilirim. Belki elimizde çok fazla seçenek yok, her pozisyon için birkaç oyuncu arasından seçim yapmak durumundayız ama aile havasının oturduğunu ve bunun da sonuçlara yansıdığını söyleyebiliriz. Her ne kadar çok fazla konuşulmasa da Dünya Kupası biletini elemelerin bitimine iki maç kalmışken almak, Çin’de ülkemizi temsil hakkı kazanmak çok önemli” dedi.

Haberin Devamı

"Ömer’e ulaşamıyoruz ama!"

Kerem Tunçeri, moderatörlüğü üstlenen Milliyet Gazetesi Basketbol Yazarı Ümit Avcı’nın uzun rotasyonuyla ilgili sorusuna da “Bu pozisyonda çok zengin olmadığımız gerçek. Ancak gerek Semih, gerekse Sertaç, Oğuz ve genç isimlere sahibiz. Aslında Amerika’da Ömer Faruk adlı genç bir arkadaşımız da var ama kendisine ulaşmak kolay olmuyor, pek telefonlara bakmıyor. Umarım o da aday kadroda yer alır ve en hazır ekiple şampiyonaya gideriz” yanıtını verdi.

Kritik maç Çekya

Bu sezon İBB’de forma giyen ve takımını sırtlayan isimlerin başında gelen Semih Erden de Çin’de çok önemli işler başarabileceklerinin altını çizdi. Tecrübeli oyuncu, “İlk turda ABD ile eşleşmiş olmamız, kimine göre şans, kimine göre şanssızlık. Bunu biz belirleyeceğiz. Sonuçta gruptan çıktığımız takdirde bu avantaj olacak. Bizim için asıl önemli olan Çekya maçı gibi gözüküyor. Ama biz Amerika da dahil, kimseden çekinmiyoruz. Korkumuz yok. Bizim de Cedi gibi, Ersan gibi, Furkan gibi NBA yıldızlarımız var. Birbirine kenetlenmiş bir takımız. Çok şey başarabileceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Melih, Doğuş, Mehmet…

Yabancı kuralının sezon başında değişmesinin Türk Basketbolu için olumlu bir gelişme olduğunun da altını çizen Semih Erden, ‘Ligde en beğendiğiniz oyuncular kim’ sorusuna da “Ben Türk oyuncuları sayacağım. Melih Mahmutoğlu, Doğuş Balbay ve Mehmet Yağmur isimlerini öncelikli olarak söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ