MENÜ

Semih Erden en önde!

A Milli Basketbol Takımımız, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdürürken dünü izinli olarak geçirdi.

Semih Erden en önde!

Kampta gözle görülür bir değişiklik içinde olan Semih Erden ise dün Amerika’dan gelen Ersan İlyasova ile birlikte antrenman yaptı. Kariyeri boyunca yeterli konsantrasyonu sağlayamadığı, antrenmanlarda kaytardığı, ekstra idman yapmayıp çok çalışmadığı yönünde eleştirilere maruz kalan Semih Erden, Bormio’da bambaşka bir kimliğe büründü.

Kondisyon idmanlarında en önde o koşuyor, gençleri motive etmeye çalışıyor. Basketbol idmanlarında ise çok konsantre ve istekli... Amerika’dan Milano’ya uçup gece 03.00 civarı otele gelen Ersan İlyasova da, en az Semih kadar motive gözüktü. Bir kaç saatlik uyku ve yorgunluğa rağmen sabah 11.00 gibi Semih Erden’le beraber, antrenörler Yakup Sekizkök ile Aydın Demirözü gözetiminde yaklaşık 1.5 saat boyunca bireysel olarak çalıştılar.

MİNİ YORUM (Gökhan German)

Takımda ego yok


Yıllardır Milli Takımlar’ı yaz döneminde takip ediyorum. Hep yıldızı bol, egosu yüksek oyunculardan kurulu ekiplerle yola çıktık. Evimizdeki iki turnuva dışında ise hep hayal kırıklıkları yaşadık. Egoları takımın önüne geçen oyuncuların da, büyük egolorı yönetemeyen teknik kadroların da, o teknik kadroları göreve getiren yöneticilerin de hatalarının bulunduğu şampiyonalar geçirdik. Bu yıl ise bambaşka bir milli takımımız var. Sadece iki NBA oyuncumuz var. Furkan ve Ersan. Onlar da ‘ben büyüğüm’ havasında gezmiyorlar etrafta.

Semih, Sinan ve Oğuz gibi tecrübeli isimlerle, altyapılarda şampiyonluklar yaşamış genç oyuncuların katılımı ile bir takım oluştu. Başarılı olmak için herkesten fazla çalışmaları, herkesten fazla koşmaları, savunmada herkesten fazla sertlik yapmaları gerekiyor. Bunun da farkındalar ki, çok sert idman yapıyorlar, çok çalışıyorlar ve çok koşuyorlar şimdilik. Bütün bunlar hedefe ulaşmaya yetecek mi bilmiyorum ama en azından deneyeceklerine inanıyorum.

Haberin Devamı
YORUM YAZ