MENÜ

Selçuk İnan'a İade-i İtibar

Galatasaray teknik direktörü Terim, kaptanını psikolojik olarak ayağa kaldırdı, taraftarının alkışlarıyla onurlandırdı.

Selçuk İnan'a İade-i İtibar

Milliyet Gazetesi'nden Nevzat Dindar'ın haberine göre; Tudor döneminde dibe vuran kaptanına duyduğu güveni her fırsatta hissettiren Fatih Terim, tecrübeli futbolcuyu eski günlerine döndürdü. Karakter olarak da mükemmel bir kişilik olan Selçuk İnan’ı tanıyanlar, “Her zaman işini doğru yapmaya çalıştı” dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in iade-i itibar sağladığı Selçuk İnan’ın fiziksel değil psikolojik olarak yara sardığı ve bu şekilde ayağa kalktığı ifade edildi.7 senelik kariyerinde 3 şampiyonluk görüp sarı-kırmızılı forma altında 10 kupa kazanan, ancak birkaç ay önce taraftar tarafından istenmeyip, protesto edilen 33 yaşındaki futbolcu, eski günlerine döndü. Hem de 50 bin taraftarın alkışları arasında... Selçuk İnan oyundan çıkarken sarı-kırmızılı taraftar ayakta alkışlayıp gönlünü almakla kalmadı, bir anlamda eski unvanını geri verdi.

Selçuk İnan’daki bu değişimin arkasında fiziksel değil, psikolojik faktörlerin etkili olduğu belirlendi. Her futbolcunun kendisine güven duyulan bir ortamda başarılı olabileceğini çok iyi bilen Terim, Tudor döneminde moral olarak dibe vuran oyuncusunu ayaklandırmayı bildi.

Ndiaye’nin satıldığı, Fernando’nun sakat olduğu bir süreçte ipleri eline alan Selçuk, takımın zirvede olmasında futbolu ve karakteri ile etkili oldu. Yıldız futbolcuya yakın isimler ise Selçuk İnan’la ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:
“Selçuk İnan karakter olarak 10 sene önce ne ise bugün de o... Hiç değişmedi. Başarılar, kupalar onu hiç farklılaştırmadı. Hep mütevazı kaldı. İşini doğru yapmaya çalıştı. Ancak kendisine güvenilmeyen bir ortamda kimse başarılı olamaz.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ