MENÜ

Şekip Mosturoğlu'ndan Jeremain Lens açıklaması

Fenerbahçe Basın Sözcüsü ve Genel Sekreteri Mahmut Uslu ile Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, basın mensupları ile sohbet toplantısında bir araya geldi. Mosturoğlu Fenerbahçeli taraftarların sevgilisi haline gelen Jeremain Lens'in transferi ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Şekip Mosturoğlu'ndan Jeremain Lens açıklaması

Fenerbahçe Basın Sözcüsü ve Genel Sekreteri Mahmut Uslu ile Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, basın mensupları ile sohbet toplantısında bir araya geldi.

Fenerbahçe Üniversitesi için Silivri Belediyesi tarafından tahsis edilen yerlerin tanımı yapıldıktan sonra sohbet toplantısı düzenleyen sar-lacivertli yöneticilerden Mahmut Uslu, bir önceki toplantıda yükselişe çıktıklarını söylediğini hatırlatarak, Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat'ın 'adam gibi adam' olduğunu tekrarladı.

Uslu, ''Bir kere daha evvel de açık açık söyledik, antrenör başarılı olur mu bilemeyiz ama 'adam gibi adam' dedik. Kamuoyu bunu gördü, oyuncular da gördü. Kimseye ayrıcalık yapmayan iyi bir teknik direktör. Bütün ekibine şekil vermeye çalışmadan herkesi kendi branşında serbest bırakan bir arkadaş. Futbolda hep başarılı olmak şampiyon olmak istiyoruz. 3 Temmuz'dan sonra ne kadar mağdur olduğumuz herkes biliyor. 4 sene de hep ilk 2'deydik. Hiç 6-7 olmadık. Yine aynı şekilde devam edeceğiz. Sonuç olarak hedefimiz hep şampiyonluğa oynamak'' dedi.

''ROBİN VAN PERSİE ÇALIŞTI OYNUYOR''

Van Persie ile Lens hakkında konuşan Mahmut Uslu, Robin van Persie çalıştı oynuyor. Bu konuda başka bir yorum yapmaya gerek yok'', Lens için de, '18 milyon Euro vermiş adamlar bırakır mı? Çok iyi oyuncu'' dedi.

''ZORYA MAÇI KOLAY BİR DEĞİLDİ''

UEFA Avrupa Ligi'nde dün akşam karşılaştıkları Zorya Luhansk takımı ile ilgili açıklamalarda bulunan Uslu, ''Ukrayna takımının nasıl bir takım olduğunu gördünüz. Taş gibi. En önemli oyuncuları da yoktu. İlk devre bizi çok zorladılar. Uzaktan gol atınca rahat oldu ama kolay bir maç değildi. Bence Manchester United'dan da kendi sahasında birden fazla gol yemez. En önemli konu Türkiye ligi çok zor bir lig. Başka bir futbol anlayışı var. Avrupa'da ikili mücadelelerde kasti olmayanları bırakıyor hakemler. Bizde bazen kasti olanları çalmıyorlar, mücadeleyi yaptırmıyorlar. Çok fark var arada. Bizim hocamızın Rusya'da Zenit'te çalışması da bizim için avantaj. Kendisi öyle veya böyle batılı değil tamamen'' diye konuştu.


Fenerbahçe'de Emenike ile yollar ayrılıyor


''ADVOCAAT BİR SENELİĞİNE GELDİ''

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat'ın sarı-lacivertli kulübe bir seneliğine geldiğini ve transfer konusunda bir talebi olmadığını ifade eden Mahmut Uslu, ''Nasıl geldiğini biliyorsunuz. Önce gelmedi, 15 gün sonra karar verdi. Bu konular kim öle kim kala. Mayıs ayı gelsin görelim. Yardımcıları kıymetli insanlar, hocaya çok yardımcı oluyorlar. Çok iyi insanlar. Çok iyi diyalog kuruyorlar oyuncularla. Oynamayan oyuncularla da konuşuyorlar'' şeklinde konuştu.

''BELEK'TE 110 DÖNÜM YER ALDIK''

Mahmut Uslu, 5 yıl sonra üniversite için arazinin paraya alınamayacak hale geleceğini, Silivri'deki yerin çok potansiyele sahip olduğunu söyleyerek, Belek'te 110 dönümlük bir arazi aldık. 10 dönümüne futbol sahası falan yapacağız. Geri kalanını yatırım için aldık. Bizden sonrakiler bakar'' diyerek sözlerini noktaladı.

ŞEKİP MOSTUROĞLU: '' HEDEFİMİZ 2018 YILINDA İLK ÖĞRENCİYİ ALMAK''

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe Üniversitesi ile ilgili yapılan projenin çok önemli olduğunu, Silivri'ye 1-2 sene içerisinde metronun da geleceğini kaydetti.
Başka bir üniversitenin de Silivri'de kampüs yaptığını söyleyen Mosturoğlu, ''Hemen yarın büyük çaplı bir üniversite olacak diye bir iddiamız yok. Bu bir proje, 1-2 yıl içinde eğitime geçeceğiz. 5 yıl sonra belli bir büyüklüğe geleceğiz, 10-15-25 yıl sonra Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden biri olacağız. Çok heyecanlıyız hedeflerimiz büyük. Burada aslında size büyük resmi göstermedik. Hayal etmek lazım. Silivri çok önemli yol projeleri açısından. Restore yapılacak tarihi binalarda eğitim yapılacak. Hedefimiz 2018'de ilk öğrenciyi almak. Pazartesi üniversiteyle ilgili mütevelli heyeti olarak önemli toplantı yapacağız. Hayırsever Fenerbahçelilerin de gücü olacak bu projede. Aralık ayı içerisinde Fenerbahçeli akademisyenlerle de çalışmamız olacak'' dedi.

''CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ÜNİVERSİTE İLE İLGİLİ BÜYÜK DESTEK VERDİ''

Üniversite ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük desteği olduğunu ifade eden Şekip Mosturoğlu, şöyle konuştu: ''AK Parti, MHP ve CHP'nin de genel başkanları büyük destek verdiler, inanılmaz bir hızla meclisten geçti. YÖK Başkanının da büyük desteği var. Yoğun bir gündemde genel kurula soktu. Orada bir sunum yaptık, bizim üniversitemiz çağdaş, Atatürkçü her şeyden önce milli değerlere sahip bir üniversite olacak. Türkiye'nin üniversitesi olacak. Sadece Fenerbahçeliler değil tüm vatandaşlar okuyabilecek. Temel amacı spor sektörünü yetişmiş eleman olacak. Şu an dünyada bir spor kulübünün sahip olduğu ilk ve tek üniversite. Diğerleri Türkiye'de var, kulüplerin değil devletin. Bu tamamen kulübün desteğiyle kurulmuş bir üniversite. Silivri Belediye Başkanı'na da çok teşekkür ederiz. Son 10 yılda kulüp kendi gayrimenkullerini satın aldı. Gebze'deki yerde çok değerli.''


Sözleşmesi bitecek olan yıldız futbolcular


''KÖTÜMSER YAŞARSAK, HER ŞEY İYİ GİTSE DE SONUÇLAR İYİ OLMAZ''

Mosturoğlu, Fenerbahçeli futbolcu Robin van Persie ile ilgili, ''Sinerji takım, hoca, taraftar bir araya geldiğinde yakalanıyor. Her şeyi kötümser gibi yaşarsak, her şey iyi gitse de sonuçlar iyi olmaz. Bu yüzden olumlu taraftan bakmak lazım. Tamam, geçen sene mutsuzdu, Türkiye'ye ilk defa geldi. Premier Lig'den geldi, Türkiye'yi belki zor bir lig olarak görmüyordu. Şimdi ailece buranın sosyal yaşantısına uydular. Tribünlerde de karamsar haberlerin tesiri var. Ligin 5. haftasıydı herkes Fenerbahçe'ye havlu attırdı. Lig uzun bir maraton'' diye konuştu.

"LENS İÇİN ŞARTLAR VAR"

Şekip Mosturoğlu Lens hakkında ise '' Çok iyi futbolcu, devam etmek isteriz ama şartlar da var'' diyerek sözlerini tamamladı.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ