MENÜ

Sedefçi: Maçların Edirne'de olması lazım

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Olin Edirne'nin Doğuş Grubu'na satılacağı iddiası üzerine bir açıklama yaptı.

Sedefçi: Maçların Edirne'de olması lazım

Sedefçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, takımı satın alan kişilerin, takımdan Edirne ismini çıkarmaması gerektiğini söyledi.
Karşılaşmaların da mutlaka Edirne’de yapılması gerektiğini vurgulayan Sedefçi, "Takımın alınması durumunda, içerisinde Edirne ismi geçmezse bunun hiç bir anlamı olmaz. Sponsorluğu kim yaparsa yapsın, kim satın alırsa alsın, maçlar Edirne’de oynanmalı ve Edirne ismi mutlaka geçmeli. Edirne takımı olmaktan çıkar, arkadaşlarımızla konuşuruz öneririz, aksi halde desteklemeyiz" diye konuştu.

CHP Milletvekili Gürkan
CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan ise, Olin Edirne taraftarlarının söylentilere çok tepkili olduğunu söyledi.
Takımın satıldığı iddialarının aksine, henüz satışın gerçekleşmediği yönünde bilgiye sahip olduğunu ifade eden Gürkan, şunları kaydetti:

"Az önce Olin Edirne taraftarlarıyla görüştüm, taraftar çok ciddi şekilde tedirgin ve tepkili. Satıldığına dair söylentiler var. Ancak bizdeki bilgi henüz satışın gerçekleşmediği, görüşmelerin sürdüğü yönünde. Ekonomik anlamda, bu tür spor kulüpleri el değiştirebilir. Ancak maçlar Edirne’de oynanmalı. Satış şartları arasına karşılaşmaların 2 yıl süreyle Edirne’de oynanmasının konulacağı yönünde bilgimiz var. Eğer 2 yıl sonra takım Edirne’den gidecekse bunun bir anlamı yok, taraftar tepkisini koyacaktır. Olin Edirne taraftarlarına destek vereceğiz."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ