MENÜ

Sedat İncesu GSTV'ye konuk oldu

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Başantrenörü Sedat İncesu, Galatasaray Televizyonu’ndan Melisa Çizmeci’nin hazırlayıp sunduğu “Gün Ortası” programının konuğu oldu.

Sedat İncesu GSTV'ye konuk oldu

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Başantrenörü Sedat İncesu, Galatasaray Televizyonu’ndan Melisa Çizmeci’nin hazırlayıp sunduğu “Gün Ortası” programının konuğu oldu.
Sedat İncesu’nun, “Gün Ortası” programında sorulara verdiği yanıtlar şöyleydi:

“Hala Avrupa’da aldığımız kupanın keyfini yaşıyoruz. Geçen sene ilk defa EuroCup’ı kazanmıştık. Hedefimiz Şampiyonlar Ligi’ydi ancak EuroCup’ı kazanmak nasip oldu. Almanya’daki grup maçlarına namağlup olarak geldik. İtalya’daki Final Four’da aldığımız bir mağlubiyet ise elenmemize yol açtı. Şampiyonlar Ligi şampiyonluklarını hep namağlup olarak aldık. Orada bizim pek hoşumuza gitmeyen durumlar da oldu ancak alışkın olduğumuz şeyler bunlar. 8 maçın 7’sini kazanarak EuroCup finallerine gittik. Kolay bir grubumuz vardı fakat en zor ekip İspanya Ligi’nden ev sahibi Bilbao ekibiydi. Bilbao ekibi de gerçekten güçlü ve onurlu insanlar. Yarı finalde Beşiktaş’ı eleyerek finalde onlarla karşı karşıya geldik. Son topa kadar kazananın kim olduğu belli olmayan maçı şampiyon olarak tamamladık.”

“Başarılara alıştık. Ama inanın her seferinde kazanmak daha zorlaşıyor. Nasıl ki futbolda “Hedef 21” diyorsak biz de aynı renklerin takımı olarak Avrupa’da bu alışkanlığı sürdürmek istiyoruz. Ne güzel ki tekrar o kupayı alıp geri geliyoruz. Çok zor başarılar bunlar.”

“Ligde ‘Mayıslar bizimdir’ diyoruz… Uzun bir aradan sonra Özgür Gürbulak, Mete Sarı, Mehmet Türk ve Rodney Hawkins ile yeniden sözleşme imzaladık. Sezona iyi başladık fakat birbirimize alışmak zordu. Elbette bu arada takımlar da çok güçlendi. Bütün maçlar internetten yayınlanıyor artık. Bütün Avrupa birbirini izleyebiliyor. Bazı mağlubiyetler sizi kupaya taşır. Bilbao maçı da öyle oldu. Beşiktaş maçına çok iyi hazırlandık. Hem sert hem de motive edici toplantı yaptık. Daha iyi oynayan taraf bizdik ve kupaya uzanan maça yükseldik.”

“Biz her maç öncesinde ‘Teşekkür toplantısı’ yapıyoruz. Eğer finali kaybedersek o finalin üzüntüsüyle oyuncularımıza teşekkür edemeyiz. Kazandıktan sonra da gelen teşekkür geç gelmiş olur. Dolayısıyla biz bunu finallerden önce yaparız. Biz de finalleri iyi oynayan bir takımız. Finali oynamasını bilen, heyecanlansak da ellerin titremediği bir kulübüz.”

“Mehmet Türk inanılmaz çalışkan bir oyuncu. Herkesten çok çalışan bir sporcumuz. Sonuçta biz de ona yatırım yapmanın karşılığını alıyoruz. Örnek bir sporcu. Özgür Gürbulak yarı final maçında triple double yaptı. İsmail Ar ve Fikri Gündoğdu alanının en iyi sporcularından. Mete Sarı da zaman zaman düşüşler yaşıyor ama hala o geçen seneki sakatlık sorununu tam olarak atlatamadı. Maşide Cesur da müthiş bir gelişim gösteren oyuncularımızdan.”

“Bazı sıkıntılar yaşıyoruz ama bunu yine aile ortamında aşıyoruz. Her branşımızda olduğu gibi aile ortamı ve birbirine sahip olma özelliği bizde de mutlaka var. Başarının arkasındaki temel sebep de o...”

“Gazişehir Gaziantep takımı, çok ciddi maçlarını kazanarak ligin üst sıralarına tırmanmayı başardı. Son olarak Beşiktaş’ı yenerek Play-Off’a adlarını yazdırdılar. 20 Mayıs’ta çok önemli bir maça çıkacağız. Kazanırsak lider olarak Play-Off’a gireceğiz. İki senelik aranın ardından şampiyon olmak istiyoruz. Ligde her takım her takımı yenebiliyor. Play-Off’larda ilk iki takım pas geçerken kalan altı takım kendi aralarında mücadele edecek. Final maçı 5, yarı final ise 3 maç üzerinden oynanacak. Yorucu bir maraton bizi bekliyor.”

"Gelecek sezonun planlamasını yapmak bu sezondan başlıyor. Elbette ne olursa olsun hep şampiyonluk istiyoruz. Hem ekonomik hem de sürdürülebilir bir bütçe olması geliyor. Şimdiden plan yapmaya başladık. Akılcı bir şekilde sezonu planlamak istiyoruz. Bütün faktörleri bir araya getirip umarım yeniden şampiyonluk elde edecek kadroyu kurabiliriz.”
“HDI Sigorta ile sponsorluk anlaşmamız var. Sponsorluk müessesi anlamında umuyorum ki sponsorların da bu başarıların yanında isimlerini gösterme isteği artacaktır. İnanıyorum ki daha çok sponsorlukla beraber her branşta başarıların sayısı artacaktır. HDİ Sigorta’ya bu anlamda tekrardan teşekkür etmek istiyorum.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ