MENÜ

Seçime bir gün kaldı

Galatasaray'ın yeni başkanı yarın yapılacak olağanüstü kongre sonrasında belli olacak.

Seçime bir gün kaldı

Haberin Devamı

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda saat 10.00'da başlayacak kongrede; aday olan Turgay Kıran, Mehmet Helvacı ve Ünal Aysal üçlüsünden biri sarı kırmızılı kulübün yeni başkanı olacak. Galatasaray'ın heyecanla beklenen seçiminde 6988 üye aidatını yatırdığı için oy kullanma hakkına sahip. Buna karşın seçime katılma oranının 4000 kişiyi geçmeyeceği tahmin ediliyor.

Geçtiğimiz Mart ayında yapılan mali kongrede Adnan Polat Yönetimi'nin idari yönden ibra olmaması ile başlayan seçim sürecinde, başkan adayları uzun süre mahkeme kararları ile meşgul olup, seçim hazırlıklarına kuşku ile başlamıştı. 3 Mayıs'ta görülen ara duruşmada Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararını kaldırmasının ardından seçim için kollar sıvandı ve 3 liseli başkan adayı, Adnan Polat'tan görevi devralmak için seçim çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürdü.

Haberin Devamı

Olağanüstü kongre öncesi 3 başkan adayı da gelecek sezon için çalışmalara hız verdi ve özellikle futbol takımının yeniden yapılandırılması için girişimlerini hızlandırdı. Bir ölçüde seçimin propagandası için gelecek sezonun yapılanmasının planlarını ifşa etme yolunu seçtiler.

KIRAN'IN TEKNİK DİREKTÖR ADAYI ABDULLAH AVCI...
HELVACI, OTTO REHHAGEL İLE ÖN ANLAŞMA YAPTI...
AYSAL İSE TERİM'İ DÜŞÜNÜYOR...

Turgay Kıran'ın başkan olması halinde çok güçlü bir olasılıkla teknik direktör Abdullah Avcı olacak. Mehmet Helvacı'nın teknik direktör olarak anlaştığı isim ise Alman teknik adam Otto Rehhagel. Ünal Aysal'ın seçimi kazanması halinde Fatih Terim'in göreve getirilmesi yüksek olasılık olarak görülüyor ancak Aysal'ın ekibindeki birçok isim Terim'e karşı.

3 BAŞKAN ADAYI DA LİSELİ

Adnan Polat'ın seçim kararı almasının ardından ortaya çıkan 3 başkan adayının ortak özelliği liseli olmaları. Bu dönemde liseli olmayan "Alaylı" Galatasaraylılar bir başkan adayı bulup seçime girme gücü bulamadılar.
Sarı-Kırmızılı camiada seçim konuşulmaya başladığı günden beri favori olarak Ünal Aysal görülmeye başlandı. Ünal Aysal'ın geçen seçimde Polat'a karşı başkan adayı olan Adnan Öztürk ve geçmiş yıllarda Faruk Süren ile Özhan Canaydın yönetimlerinde 2. başkanlık görevini yapan deneyimli Ali Dürüst'ü listesine aynı anda katması bu düşünceyi artırdı.

Haberin Devamı

HELVACI VE KIRAN PROPAGANDA ÇALIŞMALARINDA "BİAT KÜLTÜRÜNE" KARŞIYIZ POLİTİKASINI CANLI TUTTU

Ancak Mehmet Helvacı ve Turgay Kıran propaganda çalışmalarında "biat kültürüne" karşıyız politikasını canlı tutup, Ünal Aysal'ın Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç tarafından lanse edilmesini öne çıkarıp Aysal'ın gücünü azaltma politikası izledi. Ünal Aysal'ın yönetim kurulu listesinin fazla liseli ağırlıklı olması da ayrı bir tenkit unsuru oldu. Ayrıca Ünal Aysal'ın listesindeki isimlerin aynı çatı altında uzun süre birlikte olamayacakları ve Polat yönetiminde olduğu gibi parçalanmalar olacağı iddiaları da seçim süresince canlı tutulmaya çalışıldı.
Turgay Kıran'ın adaylığı ilk günlerde çok ses getirmese de, Kıran centilmen tavırlarıyla birçok kesimin sempatisini kazandı. Kıran'ın listesinde sadece Ahmet Özdoğan ve Emel Çabukcu deneyimli yönetici olarak göze çarpıyor. Diğer isimler özellikle genç ve göreve hazır çalışkan tavırları ile dikkati çekti. Ancak sanılanın aksine Turgay Kıran'ın ekibinin de seçime son derece hazırlıklı ve iddialı projeler ile yol aldıkları hissedildi. Adnan Polat ve yakın çevresinin Kıran'ı destekleyecekleri iddiası da her geçen gün artmaya başladı. Ancak bu Kıran için avantaj mı dezevantaj mı seçim akşamı görülecek.

Haberin Devamı

HELVACI SEÇİMİN KİLİT İSMİ

Mehmet Helvacı ise seçimin kilit ismi. Polat Yönetimi'ne iki arkadaşı ile yaptığı "başkaldırı"nın hem dezavantajını hem avantajını yaşamak zorunda. Adnan Polat'a yakın isimlerin öncelikle istekleri Helvacı'nın başkan olmaması. Ancak bu durum Polat'a aşırı tepkili Galatasaraylıları Mehmet Helvacı'ya yönlendirebilir. Mehmet Helvacı çok titizlikle yürüttüğü seçim çalışmasında özellikle konuşmaları ile kendisi hakkındaki önyargıları kaldırmaya çalıştkı ve büyük ölçüde de başarılı oldu. İnternet ve teknolojiyi diğer adaylardan daha iyi kullandığı da göze battı.

Haberin Devamı

KATILIM YÜKSEK OLURSA AYSAL AVANTAJLI DURUMA GEÇER

Seçime katılımın 3 adaylı seçimin sonucunu da etkileyeceği muhakkak. Katılımın 3000 ile 3500 arasında olması Mehmet Helvacı ve Turgay Kıran'ın şansını artırıyor. Katılımın 3500 - 4500 arasında olması durumunda Ünal Aysal'ın şansının yüksek olacağı ileri sürülüyor. Ayrıca her seçimde ortaya atılan beyaz liste çalışmaları bu seçimde çok daha fazla olacağı tahmininde bulunuluyor. Ünal Aysal'ın listesinde olan ötürü Adnan Öztürk'e bir önceki seçimde tepkili olan liselilerin beyaz liste yapacakları konuşuluyor.

Seçimin kilit propagandası ise Ünal Aysal ile Mehmet Helvacı arasında geçen sözlü atışmalarda gerçekleşti. Mehmet Helvacı'nın geçmiş dönemde Sportif A.Ş hisselerini alan Ünal Aysal'ın bu işlemden para kazandığı iddiası seçim sürecince tartışıldı. Kimin kesin haklı olduğu pek anlaşılmamakla birlikte adaylar bu konuyu kesinlikle yüzyüze konuşmayıp, basın yoluyla rakibe cevap verme yolunu tercih etti. Bu tartışmalarında kime yaradığı sandıkta görülecek.

Kadir ÇETİNÇALI, İstanbul-DHA

YORUM YAZ