MENÜ

Scottie Wilbekin: Milli Takım'da olduğum için çok mutluyum

A Milli Basketbol Takımımız, Dünya Kupası Elemeleri’nde oynayacağı son iki maç için kampa girdi. Takımın yeni ‘devşirmesi’ Scottie Wilbekin, “Ay-Yıldızlı formayı giyeceğim günü sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

Scottie Wilbekin: Milli Takım'da olduğum için çok mutluyum

Dünya Kupası Grup Elemeleri’nde 28 Haziran’da Ukrayna, 1 Temmuz’da da İsveç ile Ankara’da karşılaşacak olan A Milli Basketbol Takımımız, kampa girdi. Dün medya ile buluşan Milliler, bugün Başkent’e gidip maç gününe kadar orada çalışacak. Milli Takım’ın yeni devşirmesi Scottie Wilbekin, Türk vatandaşılığına geçtiği için çok mutlu olduğunu belirterek, “Burada bulunmak çok heyecan verici. Takım arkadaşlarım da beni iyi karşıladı. Maçlarda forma giymek için sabırsızlıkla bekliyorum. Taraftarlarımızın önünde oynayacağımız 2 maça çıkacağız. Taraftarlar bizim için çok önemli. Onların desteği bize yardımcı olacaktır. Ukrayna ve İsveç’i yenip grubu lider bitirmek istiyoruz. Ben de bu takıma elimden gelen katkıyı vermeye çalışacağım” dedi.

Uyum süreci olacak

Milli Takım coachu Ufuk Sarıca da, Wilbekin ile ilgili olarak, “Geçen yıl bir sakatlık talihsizliği yaşadık. B planımız olmalıydı ve Wilbekin’ı kadroya aldık. Wilebekin, Darüşşafaka ile Eurocup Şampiyonu olurken MVP seçildi. Değerli bir oyuncu. Bir alışma dönemi olacaktır. Cedi Osman ve Furkan Korkmaz’ın da NBA’den buraya gelmeleri bizi mutlu ediyor. Semih Erden, Barış Ermiş gibi tecrübeli arkadaşlarımız var. Genç oyuncularımız da var. Bir yapılanma içerisindeyiz. Bu yapılanma içerisinde Dünya Kupası’na da katılırsak ne mutlu bize. İnşallah bunu da yapacağız.” şeklinde konuştu.

Tek hedef Çin

A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ufuk Sarıca, 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde ilk hedeflerinin B Grubu’nu lider bitirmek olduğunu söyledi. Sarıca, çok önemli 2 maç oynayacaklarını vurgulayarak, “İlk amacımız 4 galibiyete ulaşıp grubu birinci bitirmek. Dünya Kupası’na gitmek için avantajlı konuma gelmek lazım. Bu iki maçı kazanırsak, İspanya da Slovenya’yı yenerse ikinci turda İspanya’dan sonra en avantajlı takım oluruz. Herkes Dünya Kupası’na katılmaya odaklandı. Öncelikle bu iki maçı kazanmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İşte aday kadromuz

Ay-Yıldızlılar’ın başantrenör Ufuk Sarıca tarafından belirlenen 17 kişilik aday kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Cedi Osman (Cleveland Cavaliers), Furkan Korkmaz (Philadelphia 76ers), Doğuş Balbay (Anadolu Efes), Rıdvan Öncel (Banvit), Sertaç Şanlı, Semih Erden (Beşiktaş Sompo Japan), Scottie Wilbekin, Kartal Özmızrak (Darüşşafaka), Buğrahan Tuncer (Eskişehir Basket), Melih Mahmutoğlu (Fenerbahçe Doğuş), Göksenin Köksal, Ege Arar (Galatasaray Odeabank), Ayberk Olmaz (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Berk İbrahim Uğurlu, Metin Türen (Pınar Karşıyaka), Metecan Birsen (Sakarya Büyükşehir Belediyespor), Barış Ermiş (TOFAŞ).

Haberin Devamı
YORUM YAZ