MENÜ

Schiavone tarih yazdı!

Fransa Açık Tenis Turnuvası tek bayanlar finalinde İtalyan tenisçi Francesca Schiavone, Avustralyalı Samantha Stosur'u 2-0 yenerek şampiyon oldu.

Schiavone tarih yazdı!

Bayanlarda Grand Slam kazanan ilk İtalyan tenisçi olan Schiavone, final maçında karşılaştığı Avustralyalı Samantha Stosur’u 1 saat 38 dakika süren mücadelenin sonunda 2-0 yendi.

Haberin Devamı

İki tarafın da cesur oynadığı maça hızlı başlayan Stosur oldu. Schiavone, rakibinin servis kullandığı oyunlardaki ilk puanını 5. oyunda aldı. Maçtaki ilk servis kırma şansını 9. oyunda yakalayan Schiavone, rakibinin çift hatasıyla bu imkanını iyi değerlendirdi ve 5-4 öne geçti.

İlk sette file önünde yüzde yüz başarı sağlayan İtalyan tenisçi, servis kullandığı 10. oyunu 0-30’dan çevirdi ve 40 dakika süren ilk seti 6-4 kazandı. İkinci sete Stosur’un dağınık başladığı gözlenirken, bu sette ilk servis kırma şansını yakalayan taraf tekrar Schiavone oldu. İtalyan tenisçi, 3. oyunda 2 kez yakaladığı bu şansı değerlendiremedi ve Stosur, kendi servisini alarak 2-1 öne geçti.

Stosur ise maçtaki ilk servis kırma şansını, 2. setin 4. oyununda yakaladı. Avustralyalı oyuncu, bu şansı kullandı ve durumu 3-1’e getirerek büyük avantaj yakaladı. Setin 7. oyununda bu kez Schiavone rakibinin servisini kırdı ve bir sonraki oyunu da alarak durumu 4-4’e getirdi. Sette durum, tarafların kendi servislerini almalarıyla 6-6’ya geldi. Schiavone, "tie-break"te rakibine 7-2 ile üstünlük sağladı ve setlerde durumu 2-0’a getirerek Roland Garros’un bayanlardaki şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

Maçın geneline bakıldığında, her zamanki cesur oyununu sahaya yansıtmaya çalışan Stosur, bunda başarılı olamadı ve özellikle kırılma anlarında yaptığı basit hatalarla maça tutunma şansını yakalayamadı. Maçı Stosur 28, Schiavone ise 19 basit hatayla tamamladı. Stosur, file önünde çok büyük bir başarı yüzdesiyle oynayan Schiavone’ye aynı şekilde karşılık veremedi. Her iki taraf da 1’er çift hata yaparken, İtalyan raket, "ace"lerde rakibine 6’ya 3’lük üstünlük sağladı.

30 yaşındaki Francesca Schiavone, bir Grand Slam turnuvasında tek bayanlarda şampiyonluğa ulaşan ilk İtalyan tenisçi olarak tarihe geçti.

Turnuva boyunca kazandığı maçlardan sonra, sevincini toprak zemini öperek yaşayan İtalyan tenisçi, şampiyonluğu da aynı şekilde kutladı.

YORUM YAZ