MENÜ

Schalke 04 - Manchester City maç sonucu: 2-3

Porto ile birlikte Galatasaray’ın yer aldığı gruptan bir üst tura çıkan Schalke, son 16 turu ilk maçında İngiliz devi Manchester City’yi konuk etti. Heyecan dolu maçta ev sahibi Schalke iki penaltı golü ile 2-1 önde olmasına rağmen, skoru eksik rakibine karşı koruyamadı ve 68. dakiakdan itibaren sahada 10 kişi mücadele etmek zorunda kalan İngilizler, sahadan 3-2'Lik galibiyetle ayrılarak yine unutulmaz bir maç sonu yaşattılar. Bu skor aynı zamanda Guardiola'nın öğrencilerine büyük bir avantaj sağladı.

Schalke 04 - Manchester City maç sonucu: 2-3

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Galatasaray'ın yer aldığı gruptan çıkan Schalke 04, Guardiola yönetimindeki Manchester City'yi konuk etti. Devler Ligi'nde 5 maçtır mağlubiyet yüzü görmeyen City, serisini Almanya'da da sürdürmek için sahaya çıktı.

Haberin Devamı

Maçın önemli anları

Mücadelenin 18. dakikasında Agüero'nun golü ile Manchester City 1-0 öne geçti. Ligde de oldukça formda olan Arjantinli golcü, Devler Ligi'ni de boş geçmedi. Agüero son 10 maçında 11 gol attı.

Karşılaşmanın 33. dakikasında İngiliz ekibinin savunmacısı Otamendi'nin ceza sahası içinde topa elle temas ettiği yönünde Schalke cephesi itiraz etti. Dakikalar 36'yı gösterdiğinde VAR incelemesinin ardından hakem Schalke 04 lehine penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Bentaleb skoru 1-1'e getiren golü 38. dakikada kaydetti.

Haberin Devamı

Maçın 43. dakikasında ev sahibi Schalke bir kez daha penaltı kazandı. İlk golde olduğu gibi beyaz noktaya gelen Bentaleb topu filelerle buluşturdu ve skoru 2-1'e getirdi. Schalke 04 forması giyen Cezayirli futbolcu, kullandığı 14 penaltının 14'ünde de topu ağlarla buluşturdu.

Mücadelenin ilk yarısı Alman ekibinin 2-1'lik üstünlüğü ile geçildi.

68. dakikada İngiliz ekibi Manchester City'de tecrübeli savunmacı Otamendi kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Arjantinli futbolcu bu kartla rövanş maçında da forma giyemeyecek. Nicolas Otamendi, Manchester City formasıyla çıktığı 161. maçta ilk kez kırmızı kart gördü.

Maçta dakikalar 85'i gösterdiğinde eksik City'de sahneye çıkan isim Leroy Sane oldu. Alman futbolcu eski takımına karşı frikikten golü buldu ve skoru 2-2'ye getirdi.

Mücadelenin 90. dakikasında City bu kez üstünlüğü sağlayan golü kaydetti ve Sterling skoru berlirleyen golü kaydetti.

İngilizler maçtan 3-2'lik galibiyetle ayrılarak rövanş öncesi büyük bir avantaj sağladı. Rövanş maçı 12 Mart'ta İngiltere'de oynanacak.

Maçın 11'leri

Schalke 04: Fahrmann, Nastasic, Bruma, Sane, Oczipka, Bentaleb, McKennie, Caligiuri, Mendyl, Suat Serdar, Uth

Haberin Devamı

Manchester City: Ederson, Walker, Laporte, Otamendi, Fernandinho, İlkay Gündoğan, De Bruyne, Silva, Bernardo Silva, Sterling, Agüero

YORUM YAZ