MENÜ

Schalke 04, Drogba'ya itiraz edebilir

Bild gazetesinin internet sayfasında yer alan haberde, Alman kulübünün, Galatasaray'ın yeni golcüsü Drogba'yı bu maçta oynatma hakkı bulunmadığı gerekçesiyle itirazda bulunabileceği iddia edildi.

Schalke 04,   Drogba'ya itiraz edebilir

Almanya’da yayınlanan Bild gazetesi, Schalke 04 Kulübü’nün dün UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’a karşı oynadığı maça, "Drogba’nın oynatılmasından dolayı" itiraz edeceğini yazdı. Haberde, maçta 90 dakika oyunda kalan Galatasaray’ın yeni golcüsü Diedier Drogba’nın karşılaşmada oynama hakkının bulunmadığı gerekçesiyle Schalke 04;ün maçın sonucuna itiraz edeceği belirtildi.

Mavi-beyazlı takımın İstanbul’dan ayrılmadan önce kendi yasal pozisyonu koruyacağı ve oyuncunun oynama hakkı olup olmadığını inceleteceği kaydedilen haberde, Schalke’nin itirazının başarılı olması durumda, İstanbul;da oynanan karşılaşmanın Schalke lehine 3-0 olarak değerlendirileceği kaydedildi. Drogba’nın Shanghai Shenhua Kulübü’nden transfer edildiği belirtilen haberde, FIFA’nın golcü oyuncuya geçici oynamaya izni verdiği belirtildi.

Shanhua takımının daha önce Galatasaray’a karşı dava açacağını ifade edilen haberde, Shenhua takımının, Drogba’nın geçerli sözleşmeyi ihlal ettiği yönünde kanıtları olduğunu belirttiği ve böylelikle Galatasaray’ın FIFA’nın transfer kurallarına aykırı davrandığı kaydedildi. Drogba’nın da 3 ay boyunca ücretini almadığı ve bundan dolayı 2014 yılına kadar olan sözleşmeyi geçersiz gördüğünü söylediği ifade edildi. Schalke 04 kulübü twitter hesabında da Drogba’nın lisansında şüpheler bulunduğu ve konudaki hakların saklı tutularak, durumun inceletildiği ifadesi yer aldı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ