MENÜ

Şansımız bol olsun

A Milli Futbol Takımımız'ın da mücadele edeceği 2016 Avrupa Şampiyonası eleme grubu kura çekimleri bugün TSİ 13.00'te çekilecek. Türkiye kura çekimine 3. torbadan katılırken Fransa ev sahibi olarak finallerde direkt yer alacak

Şansımız bol olsun

Fransa’da düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2016) eleme grupları kura çekimi bugün yapılacak. Fransa’nın Nice kentindeki Acropolis Kongre Salonu’nda gerçekleştirilecek kura çekimi TSİ 13.00’te başlayacak. A Milli Futbol Takımı, EURO 2016 eleme grupları kura çekimine 3. torbadan katılacak. Turnuvanın ev sahibi Fransa, tarihte ilk kez 24 takımla düzenlenecek finallerde direkt olarak yer alacak. Fransa dışındaki 53 ülke ise elemelerde 5 takımlı 1 grup ile 6 takımlı 8 grup olmak üzere toplam 9 gruba ayrılacak.

İlk iki takım direkt çıkacak


EURO 2016 elemelerinde gruplarını ilk iki sırada bitiren 18 takım ve en iyi grup üçüncüsü finallere yükselecek. Geri kalan 8 grup üçüncüsünün ikili olarak eşleşeceği Play-Off maçları sonunda ise 4 takım daha finallere katılmaya hak kazanacak. Play-Off maçları 12-14 ve 15-17 Kasım 2015’te yapılacak. EURO 2016 finallerinin kura çekimi ise 12 Aralık 2015’te yine Fransa yapılacak. Finallerde 24 takım 4’erli olarak 6 gruba ayrılacak. UEFA Yönetim Kurulu’nun aldığı karara göre politik konular nedeniyle Azerbaycan ile Ermenistan ve İspanya ile Cebelitarık aynı eleme grubunda yer almayacak ayrıca TV yayın haklarından ötürü de İngiltere, Almanya, İspanya, İtalya ve Hollanda 5 takımlı olan grupta bulunmayacak.

Haberin Devamı

Kura çekimini, fanatik.com.tr ve twitter.com/fanatikcomtr hesabından canlı olarak takip edebilirsiniz.

1. Torba

İspanya
Almanya
Hollanda
İtalya
İngiltere
Portekiz
Yunanistan
Rusya
Bosna Hersek

2. Torba


Ukrayna
Hırvatistan
İsveç
Danimarka
İsviçre
Belçika
Çek Cum.
Macaristan
İrlanda

3. Torba

Sırbistan
TÜRKİYE
Slovenya
İsrail
Norveç
Slovakya
Romanya
Avusturya
Polonya

4. Torba

Karadağ
Ermenistan
İskoçya
Finlandiya
Letonya
Galler
Bulgaristan
Estonya
Belarus

5. Torba

İzlanda
K.İrlanda
Arnavutluk
Litvanya
Moldova
Makedonya
Azerbaycan
Gürcistan
K. Rum Kesimi

6. Torba

Lüksemburg
Kazakistan
Liechtenstein
Faroe Adaları
Malta
Andorra
San Marino
Cebelitarık

YORUM YAZ