MENÜ

Samuel Eto'o'ya piyango!

Bursaspor ağlarını 2 kez havalandırıp gol sayısını 16’ya çıkaran Samuel Eto’o, şimdiden Antalyaspor tarihinin en skorer yabancısı oldu. Kamerunlu yıldız 20 gole ulaşırsa, sözleşmesindeki özel madde gereği 300 bin Euro; yani yaklaşık 1 milyon TL daha almaya hak kazanacak.

Samuel Eto'o'ya piyango!

Antalyaspor’un dünyaca ünlü yıldızı Samuel Eto’o, 4 haftalık suskunluğunu Bursaspor’a karşı bozdu. Attığı iki golle takımının elde ettiği kritik galibiyette başrol oynadı. Önceki gece ortaya koyduğu bu performansla gol sayısını 16’ya çıkaran Kamerunlu yıldız bitime 9 hafta kala Antalyaspor tarihinin en golcü yabancısı oldu. Eto’o, eğer 5 gol daha atarsa Akdeniz ekibinde bir sezonda en fazla gol atan oyuncu Fazlı’yı da geride bırkıp kulüp tarihine adını altın harflerle yazdıracak.

Yaşlandıkça atıyor

Geçtiğimiz günlerde 35. yaş gününü kutlayan Eto’o, bu sezon4 kez daha fileleri havalandırmayı başarırsa sözleşmesindeki özel bir madde devreye girecek. İmza atarken ‘takım şampiyon olursa’ ve ‘20 gol atarsa’ şeklinde sözleşmesine iki özel madde koyduran Kamerunlu yıldızın bu madde sonucunda kulüpten alacağı ekstranın bilgisine FANATİK ulaştı. Buna göre başarılı oyuncu 300 bin Euro daha almaya hak kazanacak.

Yönetimin içi rahat

Kırmızı-Beyazlı takımla sezon başında 3 milyon Euro’ya anlaşan Eto’o, bu rakamın tamamını peşin olarak almıştı. Antalyaspor’un tecrübeli forvete şu an hiç borcu yok. Alacağı olmamasına rağmen takımı için adeta savaşan Eto’o’nun bu ekstraya ulaşması yönetimin gözünü korkutmuyor.

Parasını çıkardı bile!

Çünkü attığı gollerle ligi kasıp kavuran, Gomez (16) ile amansız bir krallık yarışına giren Eto’o, fileleri havalandırdığı maçlarda takımına 6 galibiyet,3 beraberlik kazandırdı. Federasyonun galibiyete 1.3 milyon TL, beraberliğe ise 650 bin TL para ödediği düşünülürse Akdeniz ekibinin yıldızı tek başına takımının kasasına 9.75 milyon TL girmesini sağladı. Bu da demek oluyor ki Kamerunlu oyuncu, aldığı parayı 25. hafta itibariyle çıkardı.

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ