MENÜ

Samudio: Yarışta ben de varım!

Daha 22 yaşında... Üstelik bir forvet oyuncusu değil. Brezilya 2. Ligi’nden geldiği Rize’yi attığı 20 golle şampiyon yaptı, hedefi yine aynı. “Gomis, Negredo, Soldado, Burak Yılmaz gibi isimlere karşı oynamak her futbolcu için bir hayaldir, onlarla yarışmak için sabırsızlanıyorum!”

Samudio: Yarışta ben de varım!

Brezilya 2. Ligi devam ederken hiç ummadığı bir teklif aldı Çaykur Rizespor’dan... Türkiye’de transfer sezonu yeni açılmıştı ama ülkesinde ligi devam ediyordu ve 8 maça 7 gol sığdırmıştı. Bu macerayı kabul etti ve Yeşil-Mavili formayı giydi. Potansiyelli bir oyuncu olduğu söyleniyordu, ancak 22 yaşındaki oyuncu için soru işaretleri de fazlaydı... Sonra ne mi oldu? 34 maçın 33’ünde sahaya çıkan bir istikrar grafiği, 20 golün yanında 6 asist, gol krallığı ve şampiyonluk kupası... Çaykur Rizespor’un geçen sezon 1. Lig’de fırtınalar estiren oyuncusu Braian Samudio’yla geçen sezonu ve hedeflerini konuştuk. Biz şimdiden şuraya küçük bir not düşelim; yeni bir yıldıza hazır olun...

Haberin Devamı

‘Konu futbol topu olunca...’

“Geçen yılı değerlendirmek gerekirse her maç zordu, zorlandığımız haftalar oldu ama elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Zorlukları takım olarak aştık. İnanıyorduk Süper Lig’e yükseleceğimize, bunu da başardığımız için çok mutluyuz. Benim için de kolay olmadı, çünkü yeni bir ligde, yeni bir ülkede ve şehirdeydim, ancak konu futbol olunca adaptasyon süreci her zaman daha hızlı oluyor, en azında kendime adıma bu böyle.”

‘Üzülmez’le toparlandık’

“Hikmet hocayı unutamayız. Bunun nedeni ise sezona onunla başladık. O bizi lige hazırladı. Belki de bazı şeyler istediğimiz gibi yolunda gitmedi ve o ayrılmak zorunda kaldı. Fakat bu başarıda onun da payı olduğunu söylemeliyiz. Tabii daha sonrasında İbrahim hocayla yola devam ettik. Onun yaptıkları hiç unutulmaz. Bizi bir araya getirdi, takımımızı toparladı. Kısa sürede takımdaki birlikteliği sağlamayı başardı. Sonrasında da işler yolunda gitmeye başladı. Benim adıma iyi şeyler ortaya çıktı, elbette bu takımın performansıyla da alakalı bir durum. Çünkü futbol bir takım oyunu ve asla tek başınıza bir şeyler başaramazsınız.”

Haberin Devamı

‘Bu kadarını beklemiyordum’

“20 gol attım geçen sezon... Ligi gol kralı olarak tamamlamak elbette harika bir duygu. Ancak bu benim için de bir sürpriz oldu. Geldiğim ilk sezonda bu kadar iyi bir istatistik beklemiyordum açıkçası. Evet ben gol atan bir futbolcuyum. Belki direkt forvet oynamıyorum ama gol atmayı seviyorum. Geçen sezon da bunu fazlasıyla yapabildiğimi düşünüyorum. Bundan dolayı çok mutluyum, bana güvenenleri yanıltmadım.”

‘Kendimi değil takımı...’

“Kendi adıma şunu net söyleyebilirim ki; önemli olan takım oyunu. Futbolcu olarak felsefem her zaman takım oyununa yardımcı olabilmek. O yüzden bireysel oyunumdan çok takımın neler yapabileceğini öngörmeye çalışıyorum. Aslına bakarsınız performansımın bir önemli etkeni de bu. Bence takımı düşünmek her zaman bireysel performansa da çok olumlu yansıyor.”

‘Bu kadarını beklemiyordum’

“20 gol attım geçen sezon... Ligi gol kralı olarak tamamlamak elbette harika bir duygu. Ancak bu benim için de bir sürpriz oldu. Geldiğim ilk sezonda bu kadar iyi bir istatistik beklemiyordum açıkçası. Evet ben gol atan bir futbolcuyum. Belki direkt forvet oynamıyorum ama gol atmayı seviyorum. Geçen sezon da bunu fazlasıyla yapabildiğimi düşünüyorum. Bundan dolayı çok mutluyum, bana güvenenleri yanıltmadım.”

Haberin Devamı

‘Herkes forvet sanıyor’

“Futbol stilimi hiçbir futbolcuyla karşılaştırmıyorum. Yani kendimi benzettiğim bir futbolcu yok. Kendime özgü bir oyun ortaya koymaya çalışıyorum. Yaz tatilinde ülkeme döndüğümde bana, ‘Forvet oynuyorsun değil mi?’ diye sordular. Ancak ben forvet oyuncusu değilim. Kanatta oynuyorum ve içeri girip skor üretmeye çalışıyorum. Bu şekilde kendimi göstermeye çalışıyorum.”

‘Yarışta ben de varım’

“Süper Lig’de oynayacağım için heyecanlıyım. Çünkü böyle önemli bir ligde Gomis, Negredo, Soldado, Burak Yılmaz gibi isimlere karşı oynamak bir hayaldir, her futbolcu bunu ister. Ben bunu gerçekleştireceğim için çok mutluyum. Bu tip oyuncularla rakip olmak her futbolcunun yaşayabileceği bir şey değil. Ben de bu yarışta takımım için elimden geleni yapmaya çalışacağım.”

Haberin Devamı

‘Daha rahat olacağım’

Süper Lig tamamen farklı bir lig. Geçen sezon bir alt ligde oynuyor olmama rağmen birçok Süper Lig maçını izledim, kendimi buraya da bir anlamda hazırladım diyebilirim. Süper Lig’de çok farklı maçlar oluyor, kesinlikle TFF 1. Lig’le kıyaslayamazsınız burada oynanan futbolu. Zorlu bir lig olduğunu düşünüyorum. Bizim için de kolay bir sezon olmayacak bu yüzden. İyi hazırlanıyoruz. Takımımızı bu zorlu ligde, zorlu rakipler arasında en iyi yerlere getirme hedefindeyiz. Bunun için de biz futbolcular olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.

‘Hedef aynı başarı’

“Benim için Süper Lig’de kendimi ifade etmek daha rahat olacak. Yani kendimi daha iyi gösterebileceğimi düşünüyorum. 1. Lig’de rakipler yanınızdan ayrılmıyor, tek düşünceleri sizi oynatmamak. Süper Lig’de ise daha fazla sistemler konuşuluyor. Takımlar daha planlı bir futbol oynuyor. Ben de bu düzen içerisinde istediklerimi daha iyi yaparım diye düşünüyorum. Umarım aynı istatistikleri yeniden tekrarlarım.”

Haberin Devamı

FANATİK ÖZEL / ÖMER NECATİ ALBAYRAK

YORUM YAZ