MENÜ

Şampiyonun bacağı kırıldı

Repsol Honda takımının geçen sezon MotoGP şampiyonu olan İspanyol sürücüsü Marc Marquez'in, ülkesi İspanya'da katıldığı bir antrenmanda sağ bacağı kırıldı.

Şampiyonun bacağı kırıldı

MotoGP’nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, MotoGP’deki ilk yılı olan 2013 sezonunda mutlu sona ulaşarak "tarihin en genç şampiyonu" unvanını alan 21 yaşındaki Marquez’in, İspanya’nın Lleida kentinde katıldığı bir "dirt track" (toprak ve çakıllı bir parkurda yapılan yarış) antrenmanında yaptığı kaza, sağ bacağındaki fibula kemiğinin kırılmasına neden oldu.

Haberin Devamı

Kontroller sonrası bağ dokusunda hasar ya da kemiklerinde çıkığa rastlanmadığı açıklanan İspanyol pilotun, manyetik terapiyle tedavi edileceği ve 3 ile 4 hafta arası pistlerden uzak kalacağı bildirildi.

Malezya’daki Sepang pistinde yapılan sezon öncesi ilk testlerdeki 1:59.533’lük derecesiyle "Sepang’ın sezon öncesi testler rekoru"nu kıran Marquez’in, gelecek hafta yine Sepang’da, iki hafta sonra ise Avustralya’da düzenlenecek testleri kaçırması, 23 Mart’ta koşulacak sezonun açılış yarışı Katar Grand Prix’sine katılması bekleniyor.

AA

YORUM YAZ