MENÜ

Şampiyonluk Ligi'nde 8. hafta

League of Legends'da Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi'nin son haftalarına girilirken playoff'a kalabilmek adına kıyasıya mücadeleler yaşanmaya devam ediyor.

Şampiyonluk Ligi'nde 8. hafta

8.Haftanın en önemli maçlarından bir tanesi YouthCrew ile HWA Gaming arasında oynanacak. Lige mütevazi bir kadroyla başlayan HWA Gaming beklenenin üstünde performans göstererek 8 Galibiyet 14 mağlubiyet alarak 7. sırada bulunuyor ve play offlardan sadece 2 maç uzaklıkta bulunuyor. Diğer yanda ise her ne kadar 5. sırada da olsa istenilen oyunu tam anlamıyla vadiye yansıtamayan ve çıktığı 22 maçta 10 galibiyet 12 mağlubiyet alan YouthCrew.

Tek Hedef Galibiyet
YouthCrew bu önemli maçı kazanırsa rakibi ile arasında ki galibiyet farkını 3 maça çıkartacak ve playofflar için çok önemli bir avantajı cebine koyacak. Geçen senenin Kış Mevsimi Finalisti olan ekibinin tekrardan bu başarıyı tekrarlamak istiyorsa zorlu HWA Gaming mücadelesinden zafer ile ayrılması gerekiyor. Hiç şüphesiz YouthCrew son derece güçlü bir kadroya sahip ve eğer gününde olurlarsa Elwind ve Madness’ı durdurmak imkansıza yakın oluyor.
HWA Gaming cephesinde ise işler biraz daha farklı.Sezon başında öncelikli hedef ligde kalmaktı ve ligin bitimine 2 hafta kala Galakticos’un bir alt lige düşmesi kesinleşince HWA Gaming’in 8. olup bir alt lige düşme ihtimali kalmadı. Espor’un en eski takımlarından biri olan HWA Gaming’in ise önünde 2 soru var. 7. olup ligde kalmak için mi mücadele etmek yoksa herkesi yanıltıp playofflara mı kalmak? Hiç süphesiz HWA Gaming hiç kolay lokma değil ve eski oyuncusu Xico transferiyle daha da güçleneceklerinden hiç şüphe yok.
Haftanın en önemli maçlarından birisi 17 Mart Cumartesi günü saat 15:00 de Youtube ve Twicth üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

Dark Passage Dominos- BAU SuperMassive

Bir yanda ligin ilk maçından itibaren oturduğu liderlik koltuğunu kimseye bırakmayan ve her geçen hafta rakipleriyle arasında ki farkı daha da açan, üst üste en çok galibiyet rekorunu Fnatic’in elinden alarak dünya rekoru kıran Bau SuperMassive diğer yanda ise kurulduğu ilk günden beri daha önce hiç Kış Mevsimi Finalini kazanamayan ama bu sene bu durumu değiştirmeyi hedefleyen Dark Passage Dominos. İki takımda geçen haftayı 1 galibiyet 2 mağlubiyet ile kapattı ve bu haftaya son derece iddaalı giriyorlar

İki Takımında Önceliği Farklı
Dark Passage Dominos ekibi bu sene istenilen performansı henüz gösteremedi. Yıldızlarla dolu bir kadroya sahip olan Esporun gediklisi ekip ligde çıktığı maçlardan 10 galibiyet 12 mağlubiyet alarak 3 farklı takımla aynı sırayı paylaşıyor ve playofflara avantajlı bir şekilde girmek istiyorlarsa Bau SuperMassive’e 3. mağlubiyetini yaşatmak zorundalar. Dark Passage Dominos bu maçı kazanarak 1907 Fenerbahçe Espor ekibinin yenilmesini bekleyecek ekip eğer eski günlerine dönmek için bir adım atmak istiyorsa bu maç tam da zamanı niteliğini taşıyor.
Bau SuperMassive için ise durum kağıt üzerinde biraz daha rahat. En yakın takipçisi ile arasında 4 galibiyet bulunan dünya rekoru sahibi olan ekibin liderlik koltuğunda ki yeri sağlam. Kağıt üzerinde rahat bir durum var gibi gözükse de 2. konumda yer alan RBE son derece formda ve Bau SuperMassive liderlik koltuğunda ki yerini bırakmak istemiyorsa geçen hafta alınan 2 mağlubiyetin ardından bu hafta kötü gidişata dur demesi gerekiyor. Bunlarla beraber eğer Bau SuperMassive bu hafta diğer maçların sonucuna bakmaksızın son haftaya liderliği garantilemiş bir şekilde girecek.
İki takım için ayrı önem taşıyan bu önemli maç 17 mart cumartesi günü saat 16:00 da Youtube ve Twitch üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

Team Aurora vs Galakticos
Geçen haftayı 2 sürpriz galibiyetle kapatan ve play-off’lara iddialı girmek isteyen Team Aurora mı? yoksa çıktığı son 20 maçtır bozgun yazısını gören ve bir alt lige düşmesi kesinleşen Galakticos mu? 8. haftanın 3. maçı 2 ayrı hikayeye sahne olacak.

Peri masalından Kabusa
Ligde çıktığı ilk 2 maçı kazanan ve büyük ses getiren yıldızlardan gelen Galakticos ekibi daha sonra çıktığı 20 maçtan da mağlubiyetle ayrıldı. Sezon başlarken ligi son sırada tamamlaması beklenen Galakticos’un ligin bitimine
hafta kala bir alt lige düşmesi kesinleşti ve kendileri hakkında yapılan olumsuz yorumları tersine çevirmeyi başaramadı. Artık çıkacakları her maç prestij niteliğinde olacak ekip kalan 6 maçta galibiyet alabilecek mi tam bir merak konusu.

Hedef Play-Offlar
Diğer yandan Team Aurora ise Şampiyonluk Ligi’ne çıktığından beri her yıl play-off katılmayı başardı. Belki daha önce finale çıkma başarısı gösteremediler ama gerek oyuncularının sahip olduğu tecrübe ve yetenekleriyle her zaman şampiyonluk için bir aday olduklarını gösterdiler. Geçen hafta aldıkları 2 sürpriz galibiyet ile de ne kadar büyük bir tehdit olduklarını gösterdiler.
8. haftanın 3. maçı 17 mart salı günü saat 17:00 de başlayacak. Youtube ve Twitch üzerinden canlı yayınlanacak.

1907 Fenerbahçe Espor- Royal Bandits Espor
Ligin üst sıralarını yakından ilgilen 8. haftanın son maçında bir yanda ikincilik koltuğunu kimseye bırakmak istemeyen diğer bir gözü de liderin maç kaybetmesinde olan Royal Bandits Espor ile play-offlara avantajlı bir şekilde girmek adına üçüncülük koltuğunu kimseye devretmek istemeyen ve ikinci sırada ki Royal Bandits ile arasında ki galibiyet farkını 3 maça indirmek isteyen son şampiyon 1907 Fenerbahçe. Bu zorlu mücadelenin kazananı kim olacak?

İki Takımda Çok Formda
2 takımda çıktıkları son 4 maçın 3’ünü kazandı ancak bu galibiyetlerin 2 takım için de çok farklı önemli vardı. Son şampiyon 1907 Fenerbahçe Espor lige istediği gibi başlayamamış ve bir türlü istediği oyunu vadiye yansıtamamıştı. Son zamanlarda aldığı galibiyetlerle ligin üst sıralarına tırmanmayı başaran sarı lacivertli ekip güçlü rakibinin karşısına son derece formda çıkıyor.
Diğer yandan lige önemli transferlerle giriş yapan Royal Bantids belki de lig liderinin ardından makro oyunu vadide en başarılı oynayan takım konumunda. Gerek sahip olduğu kadro kalitesi, gerekse vadide oynadıkları kusursuza yakın oyun ile şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri.
Royal Bandits Espor mu yoksa 1907 Fenerbahçe Espor mu zafer ekranıyla vadiden ayrılacak? Bu sorunun cevabına 17 Mart Cumartesi saat 18:00 de yanıt bulacağız.





Haberin Devamı
YORUM YAZ