MENÜ

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman? Liverpool - Tottenham maçı ne zaman, hangi kanalda?

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Liverpool, deplasmanda Barcelona’ya 3-0 yenilmişti. Rövanşta ise bambaşka bir Liverpool sahne aldı. Salah ve Firmino’nun sakatlıkları nedeniyle oynamadığı maçta İngiliz ekibi, imkansızı başardı, 4-0 kazanıp finale çıktı. Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Ajax'a 1-0 mağlup olan Tottenham, deplasmanda Hollanda ekibini 2-0'dan geri gelip 3-2 mağlup ederek finale yükseldi. Dev finalin belli olmasının ardından "2019 Şampiyonlar Ligi finali nerede, ne zaman oynanacak? sorularının cevapları da aranıyor. İşte detaylar...

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman? Liverpool - Tottenham maçı ne zaman, hangi kanalda?

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde finalin adı belli oldu. Maçtan önce taraftarlar, ‘You’ll Never Walk Alone’u (Asla yalnız yürümeyeceksin) söylemeye başladı, futbolcular mesajı aldıklarını sahada gösterdi. Liverpool, bir hafta önce İspanya’da 3-0 kaybettikleri Barcelona’yı golcüleri Salah ile Firmino olmasa da 4 farkla devirip finale çıktı. Liverpool, 14 yıl önce de aynı maç içinde 3-0'dan skoru 3-3'e getirmeyi başarmış ve penaltı atışlarıyla Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götürmüştü.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi'nde Tottenham, 1-0'ın rövanşında, 2-0 geriye düştüğü maçta deplasmanda Ajax'ı 3-2 mağlup ederek finale yükseldi. Şampiyonlar Ligi yarı finalinde ilk maçı evinde kaybeden 17 takımdan sadece 1'i finale kalabilmişti. Yepyeni bir hikayeyi Tottenham yazdı. Tottenham, Şampiyonlar Ligi’nde daha önce hiç finale kalma başarısını gösterememişti. Ajax karşısında turu geçen Tottenham, tarihinde ilk defa Kupa 1’i kazanmak için sahaya çıkacak.

Finale çıkan takımların belli olmasının ardından 2019 Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Sorusu da futbol severler tarafından merak ediliyor. İşte Şampiyonlar Ligi 2019 finali hakkında bilinmeyenler...

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede, saat kaçta?

Liverpool ve Tottenham'ı karşı karşıya getirecek 2019 Şampiyonlar Ligi final karşılaşması, İspanya'nın başkenti Madrid'de 1 Haziran Cumartesi günü TSİ saat 22.00'de oynanacak. Karşılaşma yayıncı kuruluş beIN SPORTS ekranlarından naklen yayınlanacak. Atletico Madrid'in maçlarını oynadığı Wanda Metropolitano Stadyumu'nun ev sahipliği yapacağı final mücadelesinin ardından Avrupa'nın en büyüğü belli olacak.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman Liverpool - Tottenham maçı ne zaman, hangi kanalda

Wanda Metropolitano kaç kişilik?

Atletico Madrid taraftarlarının faaliyete geçmesini sabırsızlıkla beklediği stat 16 Eylül 2017 tarihinde Malaga ile oynanan ve Atletico Madrid’in 1-0 galip geldiği maçla beraber açıldı. Kasasından 300 milyon euro çıkaran Atletico Madrid, bu statla beraber modern bir yapıya geçiş yapmış oldu. Gelirlerin 2 katına çıkması beklenen Metropolitano stadyumunun koltuk kapasitesi 68 bin. VIP tribünlerinin hazır olmamasından dolayı ev sahipliğinin İspanya’ya verilmemesi dedikoduları konuşulsa da Atletico cephesi VIP tribünlerine ağırlık verdi ve bu dedikodulara noktayı koydu. Ayrıca 4 bin kişilik araç park alanı, yeşil alan ve 400 kişi kapasiteli oditoryum ve restoran yerleri bulunuyor.

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman Liverpool - Tottenham maçı ne zaman, hangi kanalda

YORUM YAZ