MENÜ

Şampiyon'a çifte görev

Avrupa ve dünya şampiyonu, olimpiyat ikincisi eski milli güreşçi Şeref Eroğlu, hem Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Dairesi'nde şube müdürlüğüne atandı hem de Olimpiyat Düzenleme Komitesi'nde başkan yardımcılığı görevine getirildi.

Şampiyon'a çifte görev

Güreş Federasyonu tarafından yabancı dil eğitimi için ABD’nin New York kentine gönderilen Şeref Eroğlu, buradaki Laguardia College’de 6 ay süreyle İngilizce eğitimi aldı. 2 hafta önce Türkiye’ye dönen Şeref Eroğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül’ün isteği üzerine Spor Faaliyetleri Dairesi’nde şube müdürü olarak çalışmaya başlarken, Olimpiyat Düzenleme Kurulu’nda da başkan Haluk Çetin’in yardımcılığına atandı.

"ABD VATANDAŞLIĞINI REDDETTİM"
ABD’de bulunduğu 6 aylık süre içinde çok iyi derecede İngilizce öğrendiğini ve önemli tecrübeler edindiğini anlatan Şeref Eroğlu, şunları söyledi: "Bir üniversitenin güreş takımından antrenörlük teklifi aldım. Bana oldukça yüksek bir maaş teklif ettiler. Ayrıca 2 yıl içinde ailemle birlikte ABD vatandaşlığına alınacağımı taahhüt ettiler. Fakat ben hiçbirini kabul etmedim. Çünkü benim yerim kendi vatanım. Burada yapacağım çok işler olduğunu düşünüyorum. Minderdeki kazanma isteğim ve hırsım, minder dışında da devam ediyor. Zaten, bir insan kazanma hırsını kaybederse bana göre bitmiştir."

Şeref Eroğlu, özellikle dünya ve olimpiyat şampiyonu sporcuların en az bir yabancı dili en iyi şekilde konuşması gerektiğini belirterek, "İngilizceyi öğrendikten sonra, bunun ne kadar önemli olduğunu daha iyi anladım. Keşke bir dünya şampiyonluğum eksik olsaydı da İngilizceyi yıllar öncesinden öğrenmiş olsaydım" diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ