MENÜ

Şampiyon Kocaelispor, kupasına kavuştu! 11 yıl sonra gelen zafer...

Misli.com 2. Lig play-off finalinde Kocaelispor, Sakaryaspor’u 4-0 mağlup etti ve 11 yıllık aranın ardından TFF 1. Lig’e yükseldi. 90 dakikanın ardından Kocaelispor, şampiyonluk kupasını TFF Başkan Vekili Ali Düşmez’in elinden aldı. Takım kaptanı Numan Çürüksu kupayı havaya kaldırırken diğer yeşil-siyahlı oyuncular ve teknik heyet büyük sevinç yaşadı.

Şampiyon Kocaelispor, kupasına kavuştu! 11 yıl sonra gelen zafer...

Misli.com 2. Lig play-off finalinde Kocaelispor ile Sakaryaspor kozlarını paylaştı. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan karşılaşmada üstün bir oyun sergileyen Kocaelispor, rakibi karşısında ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı. İkinci yarıda bir gol daha bulan Kocaelispor, rakibine 4-0 üstünlük kurarak Manisa ve Eyüpspor’un ardından gelecek sezon TFF 1. Lig’de mücadele edecek üçüncü takım oldu. Karşılaşmayı 500 kadar taraftar da tribünden takip etti.

Haberin Devamı

Mücadelenin ardından play-off birincisi Kocaelispor, kupasını aldı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ali Düşmez, kupayı takım kaptanı Numan Çürüksu’ya verdi. Koaelisporlu oyuncular kupayla büyük bir sevinç yaşadı.

Kocaelispor 11 yıl sonra TFF 1. Lig’de

Misli.com 2. Lig Beyaz Grup’ta normal sezonu 3. sırada bitirerek play-off hakkı yakalayan Kocaelispor, sırasıyla Ankara Demirspor ve Hekimoğlu Trabzon’u eleyerek finale yükseldi. Finalde Sakaryaspor’a üstünlük kuran Kocaelispor, 11 yıl sonra yeniden TFF 1. Lig’de mücadele etme hakkı elde etti.

Tarihinde iki kez Türkiye Kupası’nı kazanan ve Süper Lig’de başarılı dönemler de geçiren Kocaelispor, 2008-2009 sezonunda Süper Lig’i 29 puanla 17. sırada tamamlayarak 1. Lig’e düştü. Bir sonraki sezon 1. Lig’den 2. Lig’e, oradan da 3. Lig’e kadar gerileyen Körfez temsilcisi, 2013-2014 sezonunda ise Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) kadar düştü. 2 yıl aradan sonra yeniden 3. Lig’e çıkmayı başaran Kocaelispor, geçen sezon 3. Lig’den TFF 2. Lig’e yükseldi.

Haberin Devamı

Kocaelispor, TFF 2. Lig’deki bir sezonluk mücadelesinin ardından 2021-2022 sezonunda TFF 1. Lig’e yükselme başarısı gösterdi. (AA)

YORUM YAZ