MENÜ

Şampiyon Fenerbahçe

Atletizmde yine doping skandalı... Türkiye Atletizm Süper Ligi’nde kadınlarda şampiyon olan ENKA’nın iki sporcusu Karin Melis Mey ile Meryem Akdağ dopingli çıkınca, ikinci olan Fenerbahçe şampiyonluğa ulaştı. Doping nedeniyle Kadınlar Süper Ligi’ni tescil etmeyen Atletizm Federasyonu, sürecin tamamlanmasıyla Sarı-Lacivertli kızları birinci ilan edecek.

Şampiyon Fenerbahçe

Bir zamanlar adı dopingle anılan, ancak son yıllarda alınan önlemlerle kendini temize çıkaran Türk atletizmi bir kez daha doping skandalıyla sarsıldı. ENKA’nın milli sporcuları uzun atlamada Karin Melis Mey ile orta mesafeci Meryem Akdağ dopingli çıktı ve kadınlarda Türkiye Şampiyonluğu el değiştirdi. WADA tarafından yapılan kontrollerde Mey’de yasaklı maddeye rastlanırken, Meryem Akdağ’ın biyolojik pasaportundaki kan değerlerinde anormallikler görüldü. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda da kanında testesteron maddesi çıkması nedeniyle dopingli yakalanan ve iki yıl men cezası alan Karin Melis Mey’in ömür boyu men cezası alması gündeme gelirken, Meryem Akdağ’ın da en az iki yıl ceza alması bekleniyor.

Haberin Devamı

ENKA’nın 44 puanı silinecek

Ağustos ayında Bursa’da yapılan Turkcell Türkiye Atletizm Süper Ligi Finalleri sonrası yapılan doping testleri pozitif çıkan iki sporcunun kazandığı 44 puanın silinecek olması nedeniyle kadınlarda şampiyonluk ENKA’dan Fenerbahçe’ye geçecek.

Şampiyonada ENKA 294.5 puanla birinci, Fenerbahçe de 271.5 puanla ikinci olmuşlardı. Erkeklerde de şampiyon olan Fenerbahçe bu gelişme sonucunda sezonu çifte kupayla tamamlayacak ve ülkemizi her iki kategoride Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda temsil edecek. Türkiye Atletizm Federasyonu, sezonun tüm yarışlarını tescil ederken, yaşanan doping skandalı nedeniyle Kadınlar Süper Ligi’ni tescil etmedi. Yapılacak itirazlar ve savunma sürecinin tamamlanmasını bekleyen Federasyon, iki atleti Ceza Kurulu’na sevk edecek ve Fenerbahçe’yi de şampiyon ilan edecek.

Haberin Devamı

Hamit Turhan

YORUM YAZ