MENÜ

Şampiyon

Dünyanın 1 numarası Victoria Azarenka'ya Avustralya Açık yine uğurlu geldi. Final maçında, iki kez ayağı burkulan Çinli rakibi Na Li'yi 2-1'le geçen Belaruslu tenisçi kariyerinin ikinci Grand Slam'ini de Melbourne'de kazandı

Şampiyon

Teniste sezonun ilk Grand Slam’i Avustralya Açık’ta kadınlarda şampiyon belli oldu. 1 numaralı seribaşı Victoria Azarenka, daha önce de kariyerinin ilk Grand Slam’ini kazandığı Melbourne kortlarında 2, kez zafere ulaştı. Belaruslu tenisçi finalde, Na Li’yi 4-6, 6-4 ve 6-3’lik setlerle 2-1 yenerek kupayı kaldırdı. 2 saat 40 dakika süren final maçı bitiminde bittiğinde havlusuna kapanıp gözyaşlarına boğulan Azarenka, böylece liderlik unvanını korumuş oldu.

Lanetli Na Li!

Azarenka adına finalde işler iyi yönde gitti ama rakibi için tam tersine trajik ilerledi. Maçta 1-0 önde olan Na Li’nin şanssızlıklar peşini bırakmadı. Li önce sol ayak bileği burktu ve maça ayağında sargıyla devam etti. Ardından Avustralya Günü için verilen ara sonrası Li’nin ayağı bir kez daha burkuldu. Çinli sporcu o anda bir de başını yere vurdu. Na Li zor da olsa, mücadeleyi tamamladı.

Erkekler finali

SAAT: 10.30

YAYIN: Eurosport

Haberin Devamı
YORUM YAZ