MENÜ

Samet Aybaba: Okan, Harun'u aratmaz demiştim

Harun Tekin, Fenerbahçe’ye transfer olduktan sonra eldivenleri devralan Bursaspor’un genç kalecisi, adeta devleşti. Kalesinde gelen 10 topun 8’ini kurtaran Okan Kocuk için hocası Samet Aybaba da, “Okan’ın en az Harun kadar kaliteli olduğunu söylemiştim. O, Bursa’nın geleceği” dedi.

Samet Aybaba: Okan, Harun'u aratmaz demiştim

Geçen sezon İstanbulspor’da kiralık oynadı, Samet Aybaba teknik direktörlük görevine geldikten sonra ise takımda kaldı. İlk 3 haftada yedek bekleyen Bursaspor’un genç file bekçisi, Harun Tekin’in Fenerbahçe’ye transferinin ardından eldivenleri aldı. 23 yaşındaki file bekçisi, 3 lig maçında gösterdiği performansla takımı adeta taşıdı.

Haberin Devamı

Bu karşılaşmalarda kalesine gelen 10 topun 8’ini kurtaran Okan, son Başakşehir mücadelesinde Adebayor’un penaltısını kurtardı. Maç başında sadece 0.7 gol yeme ortalamasını yakalayan Okan, Muslera, Mert Günok, Onur Kıvrak gibi tecrübeli file bekçilerini istatistik anlamında geride bıraktı. FANATİK’e konuşan Samet Aybaba ise Okan’ın bu performansının kendisini şaşırtmadığını söyledi.

‘Kaleci sorunu olmaz’

Gençlere verdiği önemle dikkat çeken Aybaba, “Harun gittiği gün Okan’ın ne kadar kaliteli bir kaleci olduğunu söylemiştim. Muhammed de öyle. Bursaspor kaleci anlamında sorun yaşamayacaktır. Hem Okan hem de Muhammed Bursaspor’un geleceği. Elimizden geldiğince genç futbolculara şans vermeye devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

M.Ali Sabuncu

YORUM YAZ