MENÜ

"Samandıra'ya geç gelinmesi normal değil!"

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, son günlerde teknik direktör Ersun Yanal'la aralarında sorun olduğuna dair çıkan haberlere yanıt vermek için bir basın toplantısı düzenledi.

"Samandıra'ya geç gelinmesi normal değil!"

Şükrü Saracoğlu'nda gerçekleştirilen basın toplantısında Yıldırım şu ifadeleri kullandı.

"Bugün önemli bir gün. Stadımızda takımımız, Beşiktaş ve Chelsea, Soma'ya yardım için maçlar yapacak. Taraftarlar bir arada oturacak. 20 binden fazla bilet satıldı. Soma'daki şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Burası Fenerbahçe Spor Kulübü. Fenerbahçe Sportif AŞ halka arza edilmiş bir şirket. Burası şirket mantığıyla idare ediliyor. Fenerbahçe futbol takımı nisan ayında şampiyon oldu. Bu çok görülen 1 durum değil. Sporcularımız 2 buçuk ay tatil yaptı. Teknik heyet ve diğer personellerimiz de 2,5 ay tatil yaptı. Bizim yönetim olarak görevimiz, hedeflerimizi onlara anlatmak. Biz, sporcularımızın ve tüm çalışanlarımızın bütün ödemelerini yaptık. Onların artık hedefe doğru çalışması lazım. Bunları söylemek ve anlatmak, yönetimin ve başkanın görevidir. Ben basına konuşmam. Bu kulüpteki insanlara hataları varsa bizzat söylerim. Kimsenin özel hayatı beni ilgilendirmez. Özel hayat Fenerbahçe'ye zarar verirse ben müdahale ederim. Samandıra'ya geç gelinmesini normal göremem. Bu tür davranışları uyarmak benim görevim.

Ortada bir başarı varsa, bunda yönetimin de, teknik heyetin de, taraftarın da, sporcularımızın da payı var. Beni arayıp 'Antrenörü değiştiriyormuşsunuz' diyorlar. Böyle bir şey mümkün mü? Ben tek başıma yapabilir miyim? İlk defa tek oyuncu transfer ettik. Yineliyorum, başka oyuncu almayacağız. Sadece gelişime açık genç oyuncu alabiliriz.

Yineliyorum, kimsenin özel hayatı beni ilgilendirmez. Ancak gerektiğinde uyarı yaparım. Sporcularımızın yüzde 90'ı, 2011'den beri burada onur mücadelesi veriyor. Onlara hakaret etme hakkım yok. Ben, onları uyardım. Bu sezon şampiyon olmamız gerektiğini anlattım. Hocaya da, oyunculara da... Dedim ki, 'Çalışalım, çalışalım, çalışalım...' Sadece oyunculara ve teknik heyete değil, tüm çalışanlara anlattım. Sizin patronlarınız ya da âmirleriniz sizi tasarruf etmeniz yönünde uyarmıyor mu? Ben de bunu yaptım. Bu takımdaki çocuklar yürekli çocuklardır. 4 senedir mücadele ediyorlar ve 2 defa da şampiyon oldular bu süre içinde. Ben futbolcularla konuşmaya girdim ve onlarla yalnız konuşmak istediğimi de hocaya anlattım. Biz, şampiyon olmalıyız ve gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne gitmeliyiz. Taraftarımız forma alarak kulübe destek veriyor, biz de onları mutlu etmeliyiz. 2,5 ay tatil yapan oyuncunun çalışmaya alışması zor oluyor. Ben bunları söyledim. Her şirkette yapılan konuşmalar bunlar.

Bu tür sorunlar her kulüpte var. Türk sporu kötüye gidiyor. 3 Temmuz operasyonuyla Türk sporu değer kaybetti. Hükümet, torba yasada vergi affı koyuyor. Biz, vergimizi tam olarak ödedik. Şimdi ne olacak ödediklerimiz? Ben sporcularıma ya da hocaya uyarıda bulunurum. Ben bir karar verirsem de hemen uygularım, beklemem. Hiçbirinizin bayan arkadaşı yok mu? Fotoğraflar gazetelerde basılıyor. Âmirlerinizin arkadaşı yok mu? Patronunuzun yok mu? Ben kongrede hesap veriyorum. Görevini yapmayan yönetim kuruluna hesap verir. Biz, doğru olanı anlatmakla mükellefiz. Herkesin yaşam tarzı var, ailesi var. Kişilere zarar verecek konulara girmemenizi rica ediyorum. "

Haberin Devamı
YORUM YAZ