MENÜ

Samandıra'da strateji fabrikası!

Fenerbahçe’nin kurt hocası Dick Advocaat, her maça özel stratejiler üreterek, üst üste alınan 5 galibiyetle takımı şaha kaldırdı.

Samandıra'da strateji fabrikası!

Geçtiğimiz yılın sıfır kupalı teknik direktörü Vitor Pereira ile gecikmeli bir şekilde olsa da yollarını ayıran Fenerbahçe, Samandıra’nın tahtına Hollandalı kurt hoca Dick Advocaat’ı oturttu.

Sarı-Lacivertli kurmayların bu kararı eleştirilirken, adeta enkaz alan Hollandalı, dalgalı sonuçların ardından yavaş yavaş tartışılmaya başlandı. Fakat Advocaat yönetimindeki Fenerbahçe son 5 maçta adeta ayağa kalktı ve Konya, Karabükspor, Manchester United, Akhisar Belediye ve Galatasaray’ı yenerek birbirinden gösterişli galibiyetler aldı.

Lens’in gözü Beşiktaş maçında

Peki bu süreçte Advocaat neler yaptı? İşte aşama aşama ‘Samandıra Strateji Fabrikası’nın oluşumu:

1- Advocaat, Osmanlı ve Alanya şoklarından sonra tüm ekibini toplayıp, rakip analizine herkesin ortak olmasını istedi. Böylece lig ve Avrupa’daki her rakibe
göre farklı stratejiler belirlendi.

2- Kaleci, 4’lü defans ve Topal-Josef ikilisine zorunlu olmadıkça dokunmayan Advocaat geri kalan 4 oyuncuyu sürekli değiştirdi.

3- Konya’da İsmail’in sol açık oynamasıyla rakibe göre uygun hücum hatları oluşturulmaya başlandı. Bu maçta Emenike ileri uçta, RvP 10 numarada oynadı.

4- Karabükspor maçında 10 numarada Aatif Chahechoue hamlesini yapan kurt hoca, Van Persie’yi bu defa en uca koydu. İsmail’in yerini Volkan Şen aldı.

Emenike ve Ozan formaya yakın

5- Manchester United’ın çok forvetle oynamasına karşı hamle olarak beklerini kendi ceza sahasına gömme planı erken gelen golle daha anlamlı hal aldı ve büyük bir zafer kazanıldı. Bu maçta Advocaat, Lens-Volkan kanatlarına dokunmayıp, uzun zamandır oynamayan Sow ve Alper’i sahaya sürdü

6- Akhisar’da da Karabük maçında olduğu gibi 10 numarada Aatif, forvette de Van Persie’yi oynatan Advocaat, bu deplasmanda da 3 puana ulaştı.

7- Son olarak da G.Saray derbisinde bu sefer Alper’i sağ kanada çekip Bruma’yı durduran ve önde baskıya dinamizm katan Hollandalı; Van Persie ve Josef’i, Neustadter’in önünde oynatıp prese yöneldi. 45’te gelen gol kilidi açarken 2. yarıda Alper’i ortaya, Van Persie’yi ileri uca, Sow’u sola atarak oyuncu değiştirmeden farklı bir stratejiye yönelip zaferi garantiledi.

Kaynak: Habertürk

Fenerbahçe'de son iddia: Bilal Başaçıkoğlu

Haberin Devamı
YORUM YAZ