MENÜ

Salih Uçan, Terraneo'nun radarında

Fenerbahçe'nin İtalyan Roma kulübüne 2 yıllığına kiraladığı Salih Uçan'ın durumu hakkında detayları menajeri Ömer Uzun açıkladı.

Salih Uçan, Terraneo'nun radarında

Fenerbahçe’den geçtiğimiz sezon Roma'ya kiralık olarak transfer olan Salih Uçan’ın bu sezon İtalyan ekibinde kalıp kalmayacağı merak edilirken, başarılı oyuncunun geleceği hakkında menajerinden önemli açıklamalar geldi.

“Roma’da çok seviliyor”

Radyospor’da yayınlanan, Orkun Yazgan'ın hazırlayıp sunduğu "Başka Futbol Yok" programının canlı yayın konuğu olan Salih Uçan’ın menajeri Ömer Uzun, genç futbolcunun Roma’da kalacağını söyledi. Sezonun planladıkları gibi gitmediğini ifade eden Uzun, “Teknik anlamda istediğimiz gibi bir sezon olmadı çünkü Salih'in sakatlıkları vardı ve planlarımız aksadı. Ama uyum sorununu attı ve takım arkadaşları, antrenörü ile çok iyi iletişim kurdu. Şu an Roma’da çok seviliyor” dedi.

“Salih'ten çok memnunlar, bir proje olarak görüyorlar”


Salih'in geleceği hakkında sezon bitimiyle birlikte Roma kulübü yetkilileriyle bir değerlendirme yaptıklarını kaydeden Uzun, “Sportif direktör ve ilgili kişilerle görüştük. Salih'ten çok memnunlar. Salih’i bir proje olarak görüyorlar. Bu, 2 senelik bir proje. Bu süre sonunda da bir değerlendirmeleri olacak” diye konuştu.

Terraneo yakından takip ediyor; “Daha çok oynamasını istiyorlar”

Fenerbahçe’nin de Salih’i yakından takip ettiğini vurgulayan Uzun şu ifadeleri kullandı; “Fenerbahçe de Salih’in daha çok oynamasını istiyor. Sportif Direktör ile Terraneo ile tanıştım. O da Salih’i yakından takip ediyor ve takibe devam edeceğini ifade etti. Bir bilgi alışverişinde bulunduk ancak bunun dışında bir şey gelişmedi. Salih’in oynaması hem kendisi, hem Roma, hem de Fenerbahçe için iyi olacak, herkes kazanacak. İnşallah daha çok süre alır".

“Fenerbahçe Salih’ten 10 kat fayda sağlayacak”
Salih Uçan’ın 4,5 milyon euro kiralama bedeli ile Roma’ya transfer olduğunu, 11 milyon euroluk opsiyon bedelini de İtalyan kulübünün nisan ayı sonuna kadar kullanma hakkı olduğunu ifade eden Uzun, “Salih Fenerbahçe’ye 1,5 milyon euro bedelle gelmişti. Roma’ya gitmesi durumunda ise Fenerbahçe’ye katkısı 15,5 milyon Euro olacak. Yani Fenerbahçe Salih’ten yaklaşık 10 katı fayda sağlamış olacak” ifadelerini kullandı.

Kiralık gitme durumu var mı?

Uzun son olarak, Salih’in başka bir takıma kiralık gitme durumunun şu an için olmadığını söylerken, “Salih Temmuz başında kampa katılacak ve formayı almak için elinden geleni yapacak" dedi.

Salih kalmak istediğini açıklamıştı

Bu arada Salih Uçan da bugün basında yer alan ifadelerinde Roma'da kalmak istediğini deklare etmiş ve "Hayırlısıyla şampiyonlar ligi ve İtalya liginde iyi oynarsam 2 yılın sonunda Roma ile yeni bir sözleşme imzalayıp burada kalmak istiyorum. Başkanımız Aziz Yıldırım benim güç kazanıp dönmemi istedi. Hayırlısıyla 2 yılın sonunda ne olacak bekleyip göreceğiz" diye konuşmuştu.

(Radyospor)

Haberin Devamı
YORUM YAZ