MENÜ

Sakarya'dan balkanlarda parlayan yıldız Yusuf Kantar

29-30 Temmuz 2017 tarihinde Yunanistan Selanik'te yapılan Yıldızlar Balkan Şampiyonasında Türk Milli Takımından Sakarya Akdemir Spor Kulübü sporcusu Yusuf Kantar 55 kg’de bronz madalya kazandı.

Sakarya'dan balkanlarda parlayan yıldız Yusuf Kantar

Arifiye Halk Eğitim Judo Takımı sporcusu ve Judo İl Temsilcisi Bayram Akdemir’in yetiştirdiği, İlimiz Bölge ve Akdemirspor Kulübünün gen ve başarılı antrenörü aynı zamanda Yıldız Milli Takımının başında Milli Takım antrenörü olarak da görev yapan Mehmet Şen, öğrencisi Yusuf Kantar ile birlikte Sakarya’dan Milli Takımımızı temsil eden iki isim olarak başarıya uzandı. Yıldızı parlayan 55 KG’de Yusuf Kantar, Türkiye adına çıktığı Tatamide bronz madalya kazanarak ülkemize ve Sakarya’ya 3.lük başarısını getirdi. İlk Milli Takım tecrübesinde bronz madalyayı boynuna takmayı başaran Yusuf Kantar, Sakarya ve Türkiye’nin gururu oldu.

HAKLI GURUR
Judo İl Temsilcisi Bayram Akdemir, Yıldızlar Balkan Şampiyonasında Mili Takımın başında yer alan Sakarya Akdemirspor Kulübü antrenörü ve yine aynı kulübün sporcusu Yusuf Kantar’ı başarılarından dolayı tebrik ederek, ileri de daha büyük zaferlere hep birlikte imza atacaklarına inandığını söyledi. Sakarya ve Milli Takım antrenörümüz Mehmet Şen ise, tarif edilemeyecek kadar büyük bir onur ve gurur yaşadığını, çifte mutluluk içinde olduğunu söyledi. Hem Milli Takım başarısı hemde kendi sporcusunun madalya kürsüsün de görmenin çok daha farklı ir duygu hissettirdiğini söylerken, emeği geçen herkese teşekkür etti ve Sakarya Judosunun daha da büyük başarılara imza atacağını aktardı.

YILDIZLAR, BALKANLARDA PARLADI

Yunanistan’ın Selanik kentinde başlayan Yıldızlar Balkan Şampiyonası’nın ilk gününde tatamiye çıkan millilerimiz adeta parladı. Erkek ve kız takımımız günü 4 altın, 8 gümüş ve 4 bronz madalya ile ikinci sırada tamamladı.

10 ülkeden toplam 236 judocunun (136 erkek, 100 kız) katıldığı şampiyonanın ilk gününde kızlarda; 32 kg’da Nehir Ekşi, 44 kg’da Ayşe Öz altın, 32 kg’da Ece Atasoy, 36 kg’da Yaren Kömürcü, 44 kg’da Özge Sarıgül ve 48 kg’da İrem Ece gümüş; 36 kg’da Gülcan Özdemir ve 48 kg’da Duygu Yener bronz madalya kazanan isimler oldular.Erkeklerde 38 kg’da İbrahim Demirel, 50 kg’da Emre Karaduman altın, 34 kg’da Y. Emre Esenboğa, 42 kg’da Şamil Demet, 46 kg’da Talha Büyükeser, 55 kg’da Burak Alkan gümüş, 38 kg’da Enes Çakan ve Yusuf Kantar bronz madalyaya uzanan judocular oldular.

Haberin Devamı
YORUM YAZ