MENÜ

Şair Gençer O'nun Ankara at yarış tahminleri

27 Ekim Cumartesi Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

Şair Gençer O'nun Ankara at yarış tahminleri

27 Ekim Cumartesi Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

Haberin Devamı

EGEBERK Bu Grupta Birinciliğe Yakındır

1.Ayak: 2000 metrede yapılacak olan yarış ile Ankara’da altılı ganyan başlıyor. Boztepebeyi kazandığı son yarış ile belki bu grupta tutulacak atlardan ilk sırada geliyor. Özlenengül, Kralarslan ve Bilbilan önünde 1400 metrede kazanan bu atın son birincilikleri hep orta mesafede oldu. Bu kez mesafe uzun ve Kralarslan’ın daha iyi olduğu mesafeye gelindi. Orta mesafeyi daha iyi koşan Rusdamat’dan vazgeçmiyor ve ön sırada bu ata da şans vereceğim. Önemli günün ilk ayak yarışında sürpriz yaşamak istemiyorsak Zehir Hafiye, Umut Çiçeği ve Yıldızabakan da yazalım.

2.Ayak: İki kez Çaltepe’ye geçilen Egeberk daha sonra Gr.2 yarışta rakibini geçmişti. Daha sonra da Çaltepe’nin ekürisi Taykut’un kazandığı yarışlarda 4 kez koşan bu tay Gr.3 ve Gr.1’de ikincilik Gr.2’de üçüncülük yapmıştı. Yüksek tecrübesiyle Egeberk usta pilotu Selim Kaya nezaretinde kazanmaya yakın gözüküyor.

Haberin Devamı

3.Ayak: 16 atın mücadele edeceği Cumhurbaşkanlığı Koşusu ilginç senaryolara gebe gözüküyor. Son hafta yağışları ile yumuşak bir pistte yapılaması muhtemel olan pistte daha önce iki kez koşup kazanan Hasafet bu kez değişen binicisi ile önde gider mi bakacağız. Eğer beklendiği gibi önde giderse yumuşak zemine son derece yüksek uyum sağlayabilir Adana ıslak zeminlerdeki koşuları çok iyiydi. Finesse, Baybaşkan ikilisi önde tempoyu biraz zorlarsa yarış beklenenden hızlı giderse Finesse, Piano Sonata, Mister Görkem ve Peri Lina dörtlüsü düzlükte etkili olacaktır. Bu isimlere Rhythm Divine da ilave edilebilir.

4.Ayak: Üst üste Gr.1 koşularda başarılı olan Taykut geçtiğimiz dönemde Denizim gibi taylık yarışlarında Cumhuriyet Koşusu galibi olmayı hedefledi. Etkili yarışlarına bu koşuda da devam edebilir ancak grup koşabileceği en sert yarışlardan biri olduğundan birkaç rakibi ile birlikte yazılmalıdır. Kariyerinin son yarışların acıkan Cankardeşler’den bu kez farklı bir sonuç gelebilir. Serdümen, Batman Aslanı ve Saadın Gücü en iyiler arasında yer alıyorlar. Yeltay’a önde boş kalma fırsatı gelirse bunu değerlendirecektir. Ekürileri ile Gürsu ve Taliphan da şanslılar arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

5.Ayak: Kilosu ağır olan Spartacus son yarışını çok sert grupta yapmıştı. Ölçü almadan favorim diyeceğim. Shutka, Doyoun Hearted ve Headway bu rakiplerinin ağır kilo olmasını değerlendirebilirler. Rasimbey bu aralar formda yine etkili koşacaktır.

6.Ayak: Her yarışında şanslı atlarımız arasında yer alan Karakeçiağası bu kez oldukça uygun grubu yakalamış. Her iki pistte de iyi koşan bu tay ikinci bankomdur.

1.Ayak 2.Ayak 3.Ayak 4.Ayak 5.Ayak 6.Ayak

2 5 4 16 1 2

1 3 // 3

3 6 4 2

10 13 11 4

7 16 2 6

4 14 7-13

6-12

YORUM YAZ