MENÜ

Sadi Tekelioğlu hangi sezonu kastetti? Galatasaray ve Beşiktaş...

Trabzonspor'un altyapı hocası Sadi Tekelioğlu'nun yaptığı "Gençlerbirliği'ndeyken oyuncularım teşvik aldı" açıklaması gündeme bomba gibi oturdu. Peki Tekelioğlu hangi sezonu kastetti? Detaylar sadece bir sezonu işaret ediyor!

Sadi Tekelioğlu hangi sezonu kastetti? Galatasaray ve Beşiktaş...

Bu sezon teknik direktör boşluğunda Bordo Mavililer'in A takımının başına geçen, Hami Mandıralı'nın görev almasıyla ise yeniden altyapının başına geçen Sadi Tekelioğlu'nun Telegol programında yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü.

Sezonu söylemedi ama...

Tecrübeli teknik adamın herhangi bir sezon, maç ya da teşvik primini verdiğini iddia ettiği takımın adını söylememesi ise detaylı araştırmaların yapılmasına sebep oldu. Geçmiş sezonların şampiyonluk yarışları ve puan durumları araştırıldığında ise tek bir sezon öne çıkıyor.

Senelerdir konuşulan o sezon: 1992/93...

1992/93 sezonu aslında çok uzun zamandır Türk futbolunun tartıştığı sezonlardan bir tanesi... Sadi Tekelioğlu o dönem Gençlerbirliği'nde yardımcı antrenör... Takımın teknik direktörü ise Rus Valeri Nepomniachi...

Hatırlanacağı üzere, o sezon son haftaya 63'er puanla ilk iki sırada giren takımlar Galatasaray ve Beşiktaş...

Averajda ise Galatasaray'ın 2 farklı üstünlüğü var.


Sadi Tekelioğlu'ndan teşvik primi itirafı!


Son hafta işler karıştı!

Son haftada Beşiktaş, İnönü Stadı'nda Gençlerbirliği'ni ağırlarken, Galatasaray ise Ankaragücü deplasmanına konuk oluyor.

Beşiktaş ilk yarım saatte Gençlerbirliği karşısında kendi sahasında 1-0 mağlup durumda iken, Galatasaray ise Ankaragücü karşısında ilk 35 dakikada 5-0'ı yakalıyor.

Ve dolayısıyla Ankara'dan arka arkaya gelen gol haberleri İstanbul'da moralleri bozuyor. Beşiktaş maçtan 3-1 galip ayrılsa da ilk 50 dakikada 7-0'ı bulan ve maçı da 8-0 kazanan Galatasaray averajla sezonu şampiyon tamamlıyor.

Sadi Tekelioğlu'nun "Oyuncularım teşvik aldı" açıklamasını yaptığu sezonun işte yıllardır tartışılan 1992/1993 sezonu olduğu düşünülüyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ