MENÜ

Sabine Lisicki tur atladı

Wimbledon Tenis Turnuvası tek bayanlarda, Alman tenisçi Sabine Lisicki, Kazak tenisçi Yaroslava Shvedova'yı mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Sabine Lisicki tur atladı

Sezonun üçüncü "Grand Slam" tenis turnuvası Wimbledon tenis turnuvasının sekizinci gününde, tek bayanlarda Sabine Lisicki, Yaroslava Shvedova'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükselen kadın sporcu oldu.
Daha önce üç kez karşılaşan ve rakibine karşı 2-1'lik üstünlük sağlayan Lisicki, birinci sette etkili hücum vuruşları ile rakibini basit hataya sokarak skoru 5-3 lehine çevirdi. Kazak raket, rakibine yeterli derecede direnç gösteremeyince ilk seti 6-3 kaybederek oyunda 1-0 geriye düştü.

İkinci sete hızlı başlayan Yaroslava Shvedova, rakibinin servis oyununu kırarak skoru 3-0 lehine çevirdi. Daha sonra tekrar toplanarak oyun ağırlığını koyan Lisicki, durumu 3-3 'e eşitledi. Alman tenisçinin kendi servis oyunlarında yaptığı "çift hatalar" bu setin kaderini belirledi ve seti 6-3 kaybederek oyun 1-1 eşitliğe geldi.

Üçüncü set, büyük bir çekişmeye sahne oldu. Oyun 1-1 berabere durumdayken, omzundan sorun yaşayan Lisicki, sağlık molası aldı. Mola sonrası oyuna hızlı dönen Alman tenisçi, durumu 3-1 lehine çevirdi. Karşılıklı alınan oyunlar sonrasında, Sabrina Lisicki seti 6-4 ve oyunu 2-1 kazandı .

Çeyrek finalisti belli edecek mücadeleyi 2 saat 1 dakikada, 6/3, 3/6 ve 6/4 'lük skorlarla kazanan Sabine Lisicki, maçı da 2-1 kazanarak çeyrek finale yükselen diğer tenisçi oldu.
Kazak tenisçi Yaroslava Shvedova, elenerek Wimbledon'a veda etti.

Aynur Tattersall, Londra-DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ