MENÜ

S7'de AOD nasıl çalışıyor?

Galaxy S7 ve S7 Edge'in sürekli açık kalan ekranı hakkında merak edilenleri Samsung açıkladı!

S7'de AOD nasıl çalışıyor?

Galaxy S7 ve S7 Edge'deki "Always on Display (AOD)" işlevi, telefonun düğmesine dokunmanıza gerek kalmadan tarihi ve saati görmenizi sağlıyor. Uyarılarınızı ve cevap vermediğiniz çağrıları da bu işlev sayesinde telefonu açmadan görebiliyorsunuz. Peki bu işlev nasıl çalışıyor? Samsung, işlevle ilgili merak edebileceğiniz her şeyi cevapladı.
Firma, üç sene önce geliştirmeye başladığı işlevi kullanıcıların gereksinimlerini karşılamak üzere sunma kararı aldığını söylüyor. Kararın Galaxy S7'de verilmesinin en önemli nedenlerinden biri ise güç tüketimi. Firma, Galaxy S7 ve S7 Edge'deki AMOLED ekranın bu işlev için uygun olduğunu söylüyor. AMOLED ekranlar, siyah pikseller için enerji harcamıyor; bir başka deyişle ekranın bu bölümleri kapalı duruyor. Güney Koreli dev, uyku modundaki geliştirmelerle pil tüketimini daha da azalttığını vurguluyor. Firmaya göre S7'deki uyku modu, Galaxy S6 edge'in ekranın kenarını kullanan Night Clock işlevine göre yüzde 50 daha az enerji tüketiyor.
Samsung, güç tüketimini nasıl düşürdüğünün detaylarını merak edenler için web sitesinde anlatıyor. Firma bu iş için özel yakınlık sensöründen, RGB ışık sensörü ve ivmeölçer sensöründen bile faydalanmış. Bu sayede Always on Display, telefonunuz örneğin çantanızda, ona bakamayacağınız bir yerdeyken otomatik olarak devre dışı kalıyor.
Resimlerle: Samsung'un cesur telefon tasarımları!



Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı
YORUM YAZ